בדרך כלל צריך לעבוד קשה כדי שעוגה או קינוח שהכנו ישיגו את אפקט ה"וואוו" כשנגיש אותם לשולחן. לרוב גם צריך להכיר טכניקות עבודה מסובכות או לקנות חומרי גלם יקרים. אבל למקצוענים יש כמה פטנטים שמאפשרים ליצור קישוטים מרהיבים בקלות ובמהירות – ולשמחתנו, השוקולטיירית איקה כהן הסכימה לחלוק אתנו שניים מהם.

רגע אחרי שגרפה כמעט כל פרס אפשרי בתחרות פרסי השוקולד (שנערכה במסגרת שבוע השוקולד הישראלי), ותוך שהיא מכינה במרץ פרלינים מיוחדים לקראת חג האהבה, התפנתה איקה כדי לגלות לנו איך יוצרים בקלות שני קישוטים יפהפיים שכל אחד יכול להכין בבית. מהצד השוקולדי של עולם המתוקים מגיע קישוט שוקולד מסולסל שהסוד שמאחוריו הוא זילוף שוקולד נוזלי לתוך אלכוהול קפוא; ומהצד הפירותי מגיע "קוויאר" העשוי מתותים – וגם כאן הפטנט הוא בזילוף.

שני הקישוטים האלה יכולים להפוך בקלות כל עוגה או קינוח למשהו שיסחט קריאות התפעלות. אפשר כמובן לשדך אותם לעוגות גבינה או עוגות קרם, אבל הם ישדרגו גם כל מנת גלידה ואפילו יהפכו עוגה בחושה פשוטה ליצירת פאר: מרחו על העוגה קרם (או אפילו שכבה דקה של קצפת), פזרו עליה פרחי שוקולד או קוויאר תות – ויש לכם מנה עוצרת נשימה.

סלסולי שוקולד

מרכיבים

  • שוקולד (מריר, חלב או לבן) בכמות הרצויה
  • 1 בקבוק כוהל נקי לשתייה או וודקה

כלים מיוחדים

  • שק זילוף חד-פעמי או שקית צלופן ("שקית יום הולדת")

אופן ההכנה

1. מקפיאים היטב את הכוהל.

2. ממיסים את השוקולד. במיקרוגל: מחממים 20 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

3. מעבירים את השוקולד לשק הזילוף (או לשקית). חותכים את קצה השק כך שייווצר חור בקוטר של כ-3-2 מ"מ.

4. מוזגים את האלכוהול לקערה.

5. מזלפים את השוקולד לתוך האלכוהול הקפוא תוך יצירת צורות – פרחים (כמו בתמונה), מעגלים, כוכביות וכדומה.

  (צילום: דודו אזולאי)

6. מניחים לשוקולד להתקשות במשך דקה או שתיים בתוך האלכוהול (בודקים בעדינות עם מזלג אם הוא כבר התקשה). מוציאים בזהירות מהאלכוהול (נעזרים במזלג) ומניחים על נייר אפייה. ממתינים עד שכל האלכוהול יתנדף (לאחר ההתנדפות לא מרגישים את הטעם שלו בשוקולד).

7. מניחים בזהירות על קינוחים, עוגות או גלידות. אפשר להשתמש בקישוט גם כמצע לקינוח אישי או לפרלינים (כמו בתמונה).

8. אם לא משתמשים בשוקולד מיד, שומרים אותו בכלי אטום במקום קריר. בקיץ יש לשמור את הכלי במקרר.

קוויאר תות

אפשר להכין את הקוויאר גם מפירות אחרים. אפשר להשתמש בפירות טריים, בפירות קפואים או במחיות מוכנות ללא תוספת סוכר.

מרכיבים
  • 2-1 בקבוקי שמן
  • 1 כוס מחית תות - קנויה או מפרי טרי (ראו הערה בסוף המתכון לגבי שימוש בפרי טרי)
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות אבקת אגר-אגר (חומר מקריש – להשיג בחנויות בישול ואפייה)

כלים מיוחדים
  • שק זילוף חד-פעמי או בקבוק לחיץ (מאלה שמשמשים בדרך כלל לשמן או לרטבים)

אופן ההכנה

1. יוצקים את השמן לכלי עמוק וצר ומקפיאים במשך כמה שעות, עד שהשמן הופך לצמיגי.

2. שמים בסיר את כל המרכיבים, למעט השמן, ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש.

3. מניחים לתערובת להתקרר כמה דקות ומעבירים אותה לבקבוק לחיץ או לשק זילוף חד-פעמי (אם משתמשים בשק זילוף, חותכים את הקצה שלו כך שייווצר חור קטן מאוד).

4. מזלפים טיפות מהתערובת לתוך השמן הקפוא. הטיפות אמורות לשקוע אט-אט בשמן, ולהצטבר בתחתית הכלי ככדורים קטנים שנראים כמו קוויאר. אם הטיפות אינן מתגבשות והופכות לכדורים, ייתכן שהתערובת עדיין חמה מדי או שהשמן אינו מספיק קר.

  (צילום: דודו אזולאי)

5. מסננים את הכדורים.

  (צילום: דודו אזולאי)

6. שוטפים את הכדורים היטב במים קרים.

  (צילום: דודו אזולאי)

7. מפזרים את הכדורים על עוגות, קינוחים או גלידות. אפשר לשמור את הכדורים יום-יומיים במקרר, בכלי אטום.

הערה

  • אם משתמשים בפרי טרי מוסיפים לו בזמן הבישול 10% סוכר - כלומר, על כל כוס מחית פרי (שמשקלה כ-240 גרם) מוסיפים 24 גרם סוכר (2 כפות).