כשפרסמנו כאן לפני כמה חודשים את המתכון המשובח לעוגיות נוטלה עם קרם עוגיות "לוטוס", היינו צריכים להפנות אתכם לכמה חנויות מתמחות ברחבי הארץ - רק בהן שווק הממרח עם הטעם המיוחד של העוגיות.

למרבה השמחה, חברת "דיפלומט" החלה לייבא את הממרח באופן סדיר, וכעת אפשר למצוא אותו ברוב רשתות השיווק והחנויות. לכבוד המאורע המשמח, קבלו מתכון נוסף עם הממרח – הפעם של גרסה ביתית ל"קרמוגית": עוגיות שוקולד שנראות מבחוץ סטנדרטיות לחלוטין, עד שבביס הראשון מתגלה התוכן הרך והקרמלי שלהן (על המתכון אחראית חן שוקרון).

עוד מתכוני עוגיות בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (כ-25 עוגיות)

לבצק
  • 175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח מנופה
  • 35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו מנופה
  • 2 גרם (1/2 כפית) אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 100 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר חום כהה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל

למלית
  • 150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
  • 50 גרם (1/2 שקית) אבקת סוכר

אופן ההכנה

הבצק
  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את העוגיות גם עם מיקסר ידני או בערבוב עם כף). שמים בקערת המיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר, ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבלים היטב.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד (חשוב לא לערבל יותר מדי – ערבול יתר יפגע בפריכות העוגיות). שומרים בקירור בזמן שמכינים את המלית.

המלית
  1. מנפים לקערה את אבקת הסוכר. מוסיפים ממרח לוטוס ומערבבים היטב בעזרת כף או כפית, עד שמתקבלת תערובת שדומה לבצק נוח ורך אך לא דביק.
  2. יוצרים מהתערובת 25 כדורים בקוטר 1/2 1 עד 2 ס”מ.

המילוי והאפייה
  1. יוצרים מהבצק 25 כדורים גדולים מעט מכדורי המלית (בקוטר כ-1/2 2 ס”מ). משטחים את העיגולים לדסקיות דקות.
  2. מניחים במרכז כל דסקית כדור מלית, וסוגרים את שולי הבצק על המלית כך שיעטוף אותה היטב. מגלגלים בין הידיים לקבלת כדור.
  3. מניחים את הכדורים בתבנית ומשטחים אותם לעובי של 1/2 1 עד 2 ס”מ.
  4. אופים כ-9 דקות, רק עד שהעוגיות מאבדות מהברק שלהן ומתייצבות בחלקן העליון.
  5. מוציאים מהתנור ומצננים. מאחסנים בכלי אטום.
  6. העוגיות יישמרו כ-3 ימים בטמפרטורת החדר.

  • המתכונים באדיבות מותג "לוטוס", מתוך גיליון האפייה של "על השולחן"