המתכונים באדיבות אבי ג'מילי, השף הראשי של רשת BBB Burgus Burger Bar.

שפטה ברנג'י: קציצות עוף ואורז פרסיות ברוטב חמצמץ

מרכיבים (כ-6 מנות)

לקציצות
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל לבן מגורר בפומפייה
  • 2 כרשים קצוצות
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • 200 גרם (1 כוס) אורז פרסי
  • 350 גרם חזה עוף טחון
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 1/2 צרור נענע, קצוץ
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור טחון

לרוטב
  • שמן לטיגון
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 גזרים קצוצים
  • 1 כרשה קצוצה
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 3 לימונים פרסיים
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 10 עגבניות חתוכות לקוביות
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

הקציצות

  1. מחממים במחבת מעט שמן. מוסיפים את הבצל, הכרשה והסלרי ומטגנים כמה דקות, עד שהם מתרככים. מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מקררים מעט.
  2. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב. מכסים ומניחים במקרר כ-30 דקות.

הרוטב
  1. מחממים מעט שמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, למעט העגבניות ומיץ הלימון. מטגנים עוד כמה דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
  3. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כמה דקות, עד שהן מתרככות מעט.
  4. מוסיפים 1/2 2 ליטר מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. בזמן שהרוטב מתחמם יוצרים מהקציצות כדורים בגודל של כדור טניס, פחות או יותר (אם רוצים, אפשר לעצב כדורים קטנים יותר).
  6. מוסיפים את הקציצות בזהירות לסיר בעזרת כף הגשה. מוסיפים גם את מיץ הלימון ומכסים. מבשלים כ-20 דקות על אש קטנה, עד שהקציצות מוכנות.

מרק עוף עם ג'ינג'ר בתוספת טורטיות פריכות

מרכיבים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1בצל חתוך לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
  • 1/2 פלפל אדום חריף חתוך לטבעות
  • 3 חזות עוף (כ-350 גרם), פרוסים וחתוכים לקוביות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 8 עגבניות שרי חצויות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 ליטר מים
  • 3 עלי בזיליקום
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ

להגשה
  • שמן לטיגון עמוק
  • 2-1 טורטיות

אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן בסיר, ומוסיפים את הבצל, הגזר, השום, הסלרי והפלפל החריף. מטגנים כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את חזה העוף ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו ללבן.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות, הג'ינג'ר והעגבניות, וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את הכמון, המלח, הפלפל השחור והמים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, כשמדי פעם מסירים את הקצף והשמן שצפים על פני הנוזל.
  5. בסיום הבישול מוסיפים את הבזיליקום והפטרוזיליה.

ההגשה
  1. חותכים את הטורטיות לרצועות דקות.
  2. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מטגנים את רצועות הטורטייה עד שהן מזהיבות והופכות לפריכות.
  3. יוצקים את המרק לקעריות, ומקשטים כל קערית ברצועות טורטייה.