מרכיבים (תבנית בגודל 20X20 ס"מ)

לבצק
  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
  • 125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 1 כף מים קרים

(לחלופין, אפשר להשתמש ב-450 גרם בצק פריך מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן)

לציפוי

  • 1 כוס (כ-100 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס (240 גרם) סירופ מייפל אמיתי
  • 2 ביצים, טרופות קלות

אופן ההכנה

אם אתם משתמשים בבצק מוכן – התחילו בשלב 5

  1. שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח, ומעבדים רק עד שמתקבל בצק פירורי.
  2. מוסיפים את החלמון והמים, ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). אם הבצק עדיין פירורי, מוסיפים עוד כפית או שתיים של מים קרים - ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.
  3. יוצרים מהבצק כדור, ומשטחים אותו מעט. עוטפים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
  4. מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ )במקום על משטח מקומח, אפשר גם לרדד את הבצק בין שני דפים של נייר אפייה).
  5. משמנים את התבנית. חותכים את הבצק לריבוע בגודל התבנית (אם לא משתמשים בבצק שכבר הופשר, אפשר לאסוף את השאריות לכדור ולהקפיא לשימוש עתידי – יש להפשיר את הבצק במקרר).
  6. מעבירים את הבצק לתבנית בזהירות, מהדקים ומחוררים בכמה מקומות במזלג.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות עד להזהבה, כ-15 דקות.
  8. בזמן שהבצק נאפה, שמים את כל מרכיבי המילוי בקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
  9. יוצקים את המילוי על הבצק האפוי, מיישרים ומחזירים לתנור. אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה משחים.
  10. מצננים על גבי רשת צינון לפני שפורסים לריבועים. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה.