המתכונים באדיבות "הדקלאים", ארגון מגדלי התמרים בישראל.

חזה עוף מוקפץ עם תמרים ובמיה

מרכיבים (6 מנות)
  • 750 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
  • 1 ק"ג במיה (טרייה או קפואה ומופשרת)
  • שמן זית לטיגון
  • 1 ק"ג עגבניות
  • 500 גרם תמר לייט (תמר הירדן), מגולענים
  • מיץ מלימון אחד
  • קורט קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה
  1. אם משתמשים בבמיה טרייה: שוטפים את הבמיה ומייבשים היטב במגבות נייר. קוטמים בזהירות את קצוות הבמיה, בלי לחשוף את תכולת הבמיה עצמה (כדאי לקטום את הקצוות באלכסון מסביב, כאילו אתם משחיזים מקל).
  2. מחממים במחבת מעט שמן זית. מוסיפים את הבמיה ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהיא מזהיבה. מורידים מהאש.
  3. מקלפים את העגבניות (לא חובה, אבל מומלץ – כך לא יהיו ברוטב חתיכות של קליפות): חורצים בהן צורת X ומשרים דקה במים רותחים. מוציאים, מקררים מעט ומקלפים (מתחילים לקלף מהחריץ) – הקליפה תיפרד מהעגבניות בקלות.
  4. חותכים את העגבניות הקלופות לרבעים ומרפדים בהן את התחתית של סיר כבד ורחב.
  5. מניחים על העגבניות את הבמיה ואת התמרים המגולענים. מזלפים מעל מיץ לימון ומתבלים בקינמון, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים, ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
  6. בזמן שהירקות מתבשלים מכינים את העוף: מנגבים את רצועות העוף במגבות נייר. מחממים היטב מעט שמן זית במחבת פסים על אש גבוהה. מוסיפים את העוף ומטגנים אותו, תוך הקפצה או ערבוב, עד שהוא משנה את צבעו ללבן (מקפידים שלא לבשל אותו יותר מדי, כדי שלא יתייבש).
  7. מוסיפים את העוף לסיר ומבשלים יחד כמה דקות.
  8. רצוי להגיש על מצע של אורז לבן.

יוגורט עם תמרים ותפוחים מקורמלים

מרכיבים (4 גביעים)
  • 1/2 ליטר יוגורט
  • 200 גרם תמרים
  • 1 תפוח מזן גרני סמית
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר חום בהיר

אופן ההכנה
  1. מגלענים את התמרים וחותכים לקוביות קטנות.
  2. חותכים את התפוחים לרבעים. מרחיקים את הליבה והגרעינים ופורסים לפרוסות דקיקות.
  3. מחממים את החמאה והסוכר במחבת. מוסיפים את פרוסות התפוחים ומטגנים כמה דקות, עד שהסוכר נמס והפרוסות זהובות. מוסיפים את התמרים ומטגנים דקה-שתיים. מסירים מהאש.
  4. מניחים בתחתית כל גביע כף גדושה מתערובת התפוחים והתמרים, עם מעט מהנוזל. ממלאים את הגביע ביוגורט עד 3/4 הגובה ומכסים בכף גדושה נוספת מתערובת התפוחים והתמרים.