מתכונים של השף סהר רפאל, באדיבות "יינות ביתן".

צלי שפונדרה בתנור

מרכיבים

  • 2 ק"ג נתח שפונדרה (קשתית) עם העצם, פרוס לרוחבו
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • חופן זרעי חרדל
  • עלים מ-5 גבעולי רוזמרין
  • 2 כפות גדושות חרדל
  • 2 כפות גדושות דבש נוזלי

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  2. מניחים את הבשר בתבנית, ומתבלים אותו מכל צדדיו במלח גס, פלפל שחור גרוס, זרעי חרדל ורוזמרין.
  3. מערבבים את החרדל והדבש. מורחים בהם את הבשר ומעסים היטב.
  4. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים במשך 4 שעות.
  5. מומלץ להגיש עם רוטב ברביקיו.

תוספת מומלצת: צ'יפס ביתי

  • פורסים דק 3 תפוחי אדמה לא קלופים, ומשרים אותם במשך 15 דקות לפחות במי קרח (המים הקפואים יסייעו לנו לקבל צ'יפס יותר פריכים ופחות שמנוניים). מסננים, מייבשים היטב ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה. מעבירים לכלי מרופד במגבות נייר.

תחתיות ארטישוק במילוי בשר עם בצל וסלרי

מרכיבים (5 מנות)
  • 10 תחתיות ארטישוק טריות או קפואות ומופשרות (איך מכינים תחתיות ארטישוק טריות? לחצו כאן להסבר)
  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • שמן קנולה לטיגון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 בצלים פרוסים
  • 5 שיני שום
  • 3 גבעולי סלרי פרוסים
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 1/2 כפית כורכום
  • קורט פפריקה
  • מלח
  • פלפל שחור

לתערובת הבשר
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל מגורד
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • קורט בהרט
  • קורט פלפל שחור

אופן ההכנה
  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי תערובת הבשר. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות.
  2. יוצרים מהבשר כדורים, וממלאים בהם את תחתיות הארטישוק. מהדקים.
  3. שמים את הביצים והקמח בצלוחיות נפרדות. טובלים את צדם הממולא בשר של הארטישוקים בקמח, ולאחר מכן בביצה.
  4. מחממים במחבת שמן. מטגנים את תחתיות הארטישוק, כשהבשר פונה כלפי מטה, עד שהבשר מזהיב. מניחים בצד.
  5. מחממים את שמן הזית במחבת או בסיר שטוח. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
  6. מוסיפים את שיני השום, גבעולי הסלרי, שורש הסלרי והתבלינים.
  7. יוצקים לסיר כ-2 כוסות מים, עד שהם מגיעים לנקודה שבה הבשר בולט מהתחתיות. מביאים לרתיחה ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים 35 דקות.