בעיני, עוגיות ג'ינג'ר הן העוגיות המושלמות לימים קרים - לצד קפה, תה או כל משקה חם אחר. ואכן, באירופה נוהגים להכין גרסאות שונות של העוגיות המתובלות האלה לקראת חג המולד המושלג. רק צריך להיזהר אתן – כי קשה מאוד להפסיק לאכול אותן...

שימו לב: הוראות ההכנה מתייחסות למיקסר עומד, אך אפשר להכין את הבצק גם במיקסר ידני או במעבד מזון. בכל מקרה, מרגע שמוסיפים לתערובת את הקמח חשוב לעבד אותה כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות.

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (100 עוגיות)

לסירופ
  • 5 כפות (60 גרם) סוכר לבן
  • 4 כפות (60 מ"ל) מים

לבצק
  • 155 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס + 2 כפות (155 גרם) סוכר חום כהה
  • 2 כוסות גדושות (310 גרם) קמח
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כף גדושה קינמון טחון
  • 1 כף שטוחה ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית ציפורן טחון
  • 1/2 כוס (45 גרם) שקדים קלופים פרוסים

לציפוי
  • 2 חלבונים
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)

אופן ההכנה

הסירופ
  1. מרתיחים בסיר קטן את הסוכר הלבן והמים, עד שנוצר סירופ סוכר.
  2. מצננים לטמפרטורת החדר.

הבצק
  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. מעבדים את החמאה והסוכר החום הכהה עד שמתקבל קרם אחיד.
  2. מנפים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הג'ינג'ר והציפורן. מוסיפים שקדים ומערבבים.
  3. מוסיפים את תערובת הקמח, התבלינים והשקדים למיקסר בהדרגה, תוך שהוא מופעל במהירות נמוכה.
  4. מוזגים למערבל את סירופ הסוכר הקר ומערבלים במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק אחיד ולא פירורי. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים.
  5. יוצרים מהבצק 3 גלילים בקוטר 3 ס"מ. בעת יצירת הגלילים יש לדחוס היטב את הבצק, כך שלא ייווצרו בתוכו חללי אוויר. חשוב שהגלילים יהיו בקוטר שווה, כדי שהעוגיות יהיו אחידות.
  6. עוטפים היטב בפלסטיק נצמד.
  7. מקררים את הגלילים כשעתיים במקרר או כשעה במקפיא, עד שהבצק מתייצב וניתן לחתוך בקלות את העוגיות.

ציפוי העוגיות ואפייתן
  1. מושחים את הגלילים בחלבון ביצה.
  2. מערבבים את השקדים הטחונים והסוכר החום הבהיר. מפזרים את התערובת על נייר אפייה ומגלגלים בה כל גליל כדי לצפות אותו.
  3. פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי של כ-6 מ"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים במשך 25-20 דקות בתנור שחומם ל-150 מעלות, עד שהעוגיות מתקשות ומשחימות. מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום, כדי שהעוגיות ישמרו על פריכותן.

טיפ

  • נשברו לכם כמה עוגיות בשלב החיתוך? אספו את הבצק וצרו ממנו גליל חדש. הקפיאו לכמה דקות, כדי שהגליל יתקשה, וחתכו מחדש.