מתכון לקאפקייקס שוקולד

מרכיבים (כ-20 קאפקייקס)
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 3 כפות אבקת פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כוסות קמח רגיל

כלים מיוחדים
  • 20 מנג'טים
  • תבנית שקעים

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר והשמן. מקציפים במהירות המרבית כ-15 דקות, עד שמתקבל קצף יציב.
  3. ממשיכים להקציף, ומוסיפים בהדרגה את שאר המרכיבים לפי סדר הופעתם. מקציפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (הקצפת יתר תפגע במרקם הקאפקייקס).
  4. יוצקים את הבלילה למנז'טים, ומניחים את המנז'טים בתבנית שקעים. אפשר לוותר על התבנית, אך אז יש להכין כל קאפקייק בכמה מנז'טים המסודרים אחד בתוך השני – כדי שהדפנות יהיו מספיק עבות וחזקות.
  5. אופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייקס יוצא יבש. כדאי לסובב את התבנית באמצע האפייה, כדי שהקאפקייקס ייאפו באופן שווה מכל צדיהם.
  6. מניחים לקאפקייקס להתקרר לטמפרטורת החדר.

הכנת הכבשה

ציוד
  • כ-1 ק"ג ריבת חלב או ממרח שוקולד או גנאש שוקולד (אפשר לחמם אותם טיפה במיקרוגל כדי לרכך אותם, אם צריך)
  • סכין חדה
  • מכחול
  • 600 גרם מיני מרשמלו (להשיג בחנויות בישול ואפייה. החנות שבה אספקת המרשמלו היא הסדירה ביותר היא "ממתקי שאשא" בתל אביב)
  • 500 גרם בצק סוכר לבן (להשיג בחנויות בישול ואפייה)
  • 500 גרם ק"ג בצק סוכר בצבע גוף (להשיג בחנויות בישול ואפייה)
  • טוש שחור אכיל (להשיג בחנויות בישול ואפייה). הטוש מיועד ליצירת האישונים בעיני הכבשה – אפשר להשתמש במקומו בסוכריות לקישוט עוגות
  • דבק אכיל (להשיג בחנויות בישול ואפייה) או 100 גרם שוקולד לבן מומס

איך מכינים כבשה?

  1. מורחים את הקאפקייק בריבת חלב (או בממרח אחר).
  2. יוצרים מבצק הסוכר הלבן כדור בקוטר של 3 ס"מ – הוא יהיה הגוף של הכבשה.
  3. מדביקים את הכדור למרכז הקאפקייק.
  4. מברישים את חלקו הגלוי של הכדור בדבק – חשוב מאוד שהוא יהיה מצופה בדבק היטב (אם משתמשים בשוקולד לבן מומס – מדלגים על שלב זה).
  5. טובלים בממרח את קצהו הצר של אחר המרשמלואים. מדביקים את המרשמלו לקאפקייק, צמוד לשוליו. מדביקים באותו אופן עוד מרשמלואים מסביב לקאפקייק, צמוד לשוליים.
  6. יוצרים באותו אופן מעגל נוסף של מרשמלואים, בין המעגל החיצוני לכדור.
  7. יוצרים מבצק הסוכר בצבע הגוף כדור בקוטר של 3 ס"מ – הוא יהיה הראש של הכבשה.
  8. לוחצים עם האצבע במרכז הכדור ומגלגלים אותה לאחד הכיוונים, כך שנוצרת צורה הדומה מעט לבוטן, שצדה האחד מעט שטוח וצדה השני מעט בולט.
  9. מדביקים את הראש לכדור בצק הסוכר הלבן, כך שחלקו השטוח פונה כלפי מעלה (אם משתמשים בשוקולד לבן מומס במקום בדבק – שמים טיפה ממנו על הראש כדי להדביק אותו לכדור).
  10. חותכים לשניים ארבעה מרשמלואים. מדביקים אותם לכדור בצק הסוכר הלבן, מאחורי הראש, כך שהכדור יהיה מכוסה בהם לחלוטין (אם משתמשים בשוקולד לבן מומס במקום בדבק – שמים טיפה ממנו על המרשמלואים כדי להדביק אותם לכדור).
  11. יוצרים את העיניים של הכבשה: יוצרים שני כדורים קטנים מבצק הסוכר הלבן, ומדביקים אותם על החלק השטוח של הפנים (נעזרים בדבק או בשוקולד לבן מומס).
  12. יוצרים את האוזניים: יוצרים שני כדורים קטנים מבצק הסוכר בצבע הגוף, פוחסים אותם ומשטחים לצורה אליפטית. מדביקים משני צדי החלק השטוח של הפנים.
  13. יוצרים עם קיסם שני חורים קטנים בקצה החלק הבולט של הראש – זה יהיה האף של הכבשה.
  14. מציירים על העיניים שני אישונים באמצעות הטוש האכיל (לחלופין, אפשר להדביק עליהן סוכריות לקישוט עוגה).