מרק תירס מהיר עם חזה עוף (צילום: אסנת לסטר)
מרק תירס מהיר עם חזה עוף (צילום: אסנת לסטר)

להורים שלי היתה עסקה קבועה עם הדודים רישת והדי, שגרו בירושלים: בכל חופש גדול בני הדודים שלי, מני וענת, היו מגיעים אלינו לנתניה לשבועיים - ואחר כך אחי תמיר ואני היינו מתארחים בירושלים במשך שבועיים. כך יכלו ההורים וגם הדודים ליהנות כל אחד בתורו מחופשה ללא ילדים.

בחופשים האלה אצל דודה הדי גיליתי שתירס יכול להיות ארוחה שלמה - ואפילו ארוחה טעימה. את התירסים החמים שהגישה לנו הדודה יכולנו למרוח בחמאה, במיונז או סתם לפזר עליהם מלח. אני אהבתי הכל יחד. התירס היה המנה הראשונה, המנה העיקרית וגם הקינוח, ובאמת שלא היה צורך בשום דבר נוסף.

כשגדלתי נהגתי לאכול את התירס שמכר "מלך התירס" בחוצות נתניה. ברחבה שלפני קולנוע שרון, ליד גלידה ניצה וגלידה ריאו, עמד כל קיץ אדם שכינה עצמו "מלך התירס" ומכר בכמה גרושים חצי קלח תירס על חתיכת קרטון. הוא היה לבוש בסינר לבן, כשלראשו כובע טבחים גבוה שעליו היה רקום באדום "מלך התירס". "תירס חם, טרי ולבן", הוא היה שר בקול גדול, ומפזר קמצוץ מלח על כל קלח תירס שהיה מוכר.

עוד מתכונים בבלוג "סיר לשבת":

מרקים סמיכים לחורף: ממרק אפונה מהיר עד מרק בצל

חומוס: מתכון ביתי כמו בחומוסייה

קציצות ברוטב: מתכונים וטיפים לקציצות מושלמות

מרק תירס מהיר עם חזה עוף

מתכון של אסנת לסטר.

מרכיבים (4 מנות)

5 כוסות מים (אפשר להחליף את אחת הכוסות בנוזלים מקופסת שימורי תירס)

1 כף גדושה אבקת מרק עוף

2 כפות מיץ לימון

335 גרם (1 קופסת שימורים) גרגירי תירס, מסוננים מהנוזלים (כאמור, אפשר להשתמש בנוזלים בבישול המרק)

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן טחון

250 גרם חזה עוף טחון

ביצה טרופה

2 כפות שמיר קצוץ

אופן ההכנה

1. שמים בסיר את המים ואבקת המרק ומביאים לרתיחה.

2. מוסיפים את מיץ הלימון, גרגירי התירס והתבלינים ומבשלים על אש גבוהה כ-2 דקות.

3. מוסיפים לסיר את חזה העוף הטחון בהדרגה, תוך ערבוב במזלג. מבשלים עוד 3-2 דקות.

4. מוסיפים לסיר בהדרגה את הביצה הטרופה, תוך ערבוב נמרץ.

5. מוסיפים את השמיר וממשיכים לבשל עוד דקה.

פשטידת תירס מהירה

פשטידת תירס מהירה (צילום: אסנת לסטר)
פשטידת תירס מהירה (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אסנת לסטר.

מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

335 גרם (1 קופסת שימורים) גרגירי תירס, מסוננים מהנוזלים

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות

1 כוס גדושה פטרוזיליה קצוצה

3 ביצים

1 כף גדושה חרדל

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

300 גרם קוביות קבנוס, פסטרמה או כל נקניק אחר שיש בבית

שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.

2. שמים את התירס במעבד מזון וטוחנים אותו במשך כמה שניות, עד שמחצית מהכמות הופכת למחית, אך עדיין יש בה חתיכות של גרגירי תירס וגם קצת גרעינים שלמים.

3. מערבבים את התירס הטחון עם שאר המרכיבים.

4. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה. מהדקים מעט.

5. אופים כ-30 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים היטב.

קציצות בשר עם תירס ברוטב לימון

קציצות בשר עם תירס ברוטב לימון (צילום: אסנת לסטר)
קציצות בשר עם תירס ברוטב לימון (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אסנת לסטר.

מרכיבים (כ-20 קציצות)

לקציצות

770 גרם (2 קופסאות שימורים) גרגירי תירס, מסוננים מהנוזלים

1/2 ק"ג בשר בקר טחון (אם משתמשים בבשר טחון קפוא, חשוב לסחוט אותו היטב כדי להיפטר מהנוזלים)

1 ביצה

2 כפות גדושות קמח מצה

1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון

1 כפית מלאה מלח

שמן לטיגון

לרוטב הלימון

1/2 כוס מיץ לימון

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס מים

4-3 שיני שום כתושות

חופן עלי נענע

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1 כף קורנפלור

2-1 כפות סוכר

אופן ההכנה

הקציצות

1. שמים את התירס במעבד מזון וטוחנים אותו במשך כמה שניות, עד שמחצית מהכמות הופכת למחית, אך עדיין יש בה חתיכות של גרגירי תירס וגם קצת גרעינים שלמים.

2. מערבבים את כל מרכיבי תערובת הקציצות, למעט השמן. מכסים ומניחים במקרר ל-20-15 דקות.

3. יוצרים מהתערובת קציצות. מחממים במחבת שמן ומטגנים את הקציצות על אש בינונית-נמוכה, עד שהן משחימות היטב משני הצדדים.

הרוטב

1. שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב, למעט הקורנפלור והסוכר. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה או שתיים.

2. מערבבים בכוס את הקורנפלור עם מעט מים. יוצקים את הבלילה לסיר, תוך ערבוב, וממשיכים לבשל עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.

3. מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומבשלים עוד 20 שניות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

4. מגישים את הקציצות עם רוטב הלימון.

סלט תירס עם טונה

סלט תירס עם טונה (צילום: אסנת לסטר)
סלט תירס עם טונה (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אסנת לסטר.

מרכיבים

335 גרם (1 קופסת שימורים) גרגירי תירס, מסוננים מהנוזלים

120 גרם (1 קופסת שימורים) טונה בשמן, מסוננת מהנוזלים

100 גרם מלפפונים חמוצים (כ-5-4 מלפפונים), חתוכים לקוביות

150 גרם (כ-2/3 כוס) פלפלים אדומים קלויים, חתוכים לקוביות

100-80 גרם אגוזי מלך שבורים גס

2 כפות גדושות מיונז

1 כפית פלפל שחור טחון

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים.

2. טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך.

3. אפשר להגיש בתוך בגטים חצויים לאורך שרוקנו מתוכנם.

סלט תירס עם מיונז

סלט תירס עם מיונז (צילום: אסנת לסטר)
סלט תירס עם מיונז (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אסנת לסטר.

מרכיבים

335 גרם (1 קופסת שימורים) גרגירי תירס, מסוננים מהנוזלים

150 גרם (כ-2/3 כוס) פלפלים אדומים קלויים, חתוכים לקוביות

100 גרם מלפפונים חמוצים (כ-5-4 מלפפונים), חתוכים לקוביות

2 כפות גדושות מיונז

3 ביצים קשות, קצוצות גס

2 כפות גדושות שמיר קצוץ

1 כפית פלפל שחור טחון

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים.

2. טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך.

3. אפשר להגיש בתוך עגבניות או פלפלים שרוקנו מתוכנם או בתוך ביצים קשות חצויות שהוצאו מתוכן החלמונים. את החלמונים אפשר לחתוך ולהוסיף לסלט עצמו.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע