מרכיבים

  • 1 כרובית בינונית-קטנה
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 4 תפוחי אדמה קטנים או 2 בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1 כף חרדל דיז'ון חלק
  • 1/2 1 ליטר מרק זך או מים
  • 1/2 1 כפיות מלח גס או אטלנטי
  • פלפל שחור או לבן
  • חופן עלי תרד שטופים (עלים גדולים יש לקרוע עם היד)

להגשה

  • יוגורט
  • שמן זית
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מפרידים את הכרובית לפרחים, וקוצצים אותם גס.
  2. מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את הבצל והשום, ומטגנים כ-5 דקות על להבה בינונית-נמוכה. הבצל צריך להפוך לשקוף, לא להשחים.
  3. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לסיר את הכרובית, תפוחי האדמה והחרדל. מטגנים במשך כ-4 דקות, תוך ערבוב, עד שהירקות נצלים מעט.
  4. מוסיפים את המרק (או המים), המלח ופלפל. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות, עד שהירקות מתרככים.
  5. מניחים למרק להצטנן כמה דקות, וטוחנים אותו באמצעות בלנדר ידני (או בלנדר רגיל).
  6. ההגשה: מביאים את המרק לרתיחה, מוסיפים את עלי התרד ומכבים את האש. מחלקים את המרק לקעריות. מוסיפים לכל קערית כף יוגורט, מזלפים מעל מעט שמן זית ומתבלים בפלפל גרוס.

איך שומרים?

  • אפשר לשמור במקרר את המרק עם עלי התרד ולחמם הכל יחד לפני ההגשה, או להוסיף עלים טריים עם חימום המרק.