מרכיבים
- 1 כרובית בינונית-קטנה
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 4 תפוחי אדמה קטנים או 2 בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 1 כף חרדל דיז'ון חלק
- 1/2 1 ליטר מרק זך או מים
- 1/2 1 כפיות מלח גס או אטלנטי
- פלפל שחור או לבן
- חופן עלי תרד שטופים (עלים גדולים יש לקרוע עם היד)
להגשה
- יוגורט
- שמן זית
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מפרידים את הכרובית לפרחים, וקוצצים אותם גס.
- מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את הבצל והשום, ומטגנים כ-5 דקות על להבה בינונית-נמוכה. הבצל צריך להפוך לשקוף, לא להשחים.
- מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לסיר את הכרובית, תפוחי האדמה והחרדל. מטגנים במשך כ-4 דקות, תוך ערבוב, עד שהירקות נצלים מעט.
- מוסיפים את המרק (או המים), המלח ופלפל. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות, עד שהירקות מתרככים.
- מניחים למרק להצטנן כמה דקות, וטוחנים אותו באמצעות בלנדר ידני (או בלנדר רגיל).
- ההגשה: מביאים את המרק לרתיחה, מוסיפים את עלי התרד ומכבים את האש. מחלקים את המרק לקעריות. מוסיפים לכל קערית כף יוגורט, מזלפים מעל מעט שמן זית ומתבלים בפלפל גרוס.
איך שומרים?
- אפשר לשמור במקרר את המרק עם עלי התרד ולחמם הכל יחד לפני ההגשה, או להוסיף עלים טריים עם חימום המרק.