קרם אפוי של שוקולד וריבת חלב

10 דקות עבודה + 25 דקות אפייה

קינוח עשיר ושוקולדי מאוד, עם מרקם נפלא שנמס בפה.

מרכיבים (8 מנות בקעריות קטנות חסינות חום)

  • 300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה ‭
  • 1/2‬ מכל (200 גרם) ריבת חלב
  • 2 ביצים ‭2 +‬ חלמונים
  • לעיטור: ‭1/2‬ כוס (50 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  2. שמים את השוקולד בקערה חסינת חום. שמים את השמנת בסיר קטן ומחממים על להבה בינונית עד רתיחה. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס ומתקבל קרם אחיד.
  3. מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים.
  4. שמים בקערה נפרדת את הביצים והחלמונים וטורפים. מוסיפים לקרם השוקולד תוך טריפה מהירה.
  5. יוצקים את הקרם לקעריות, כמעט עד מלוא גובהן. מניחים את הקעריות בתבנית גדולה ועמוקה וממלאים בתבנית מים עד מחצית גובה הקעריות.
  6. אופים 25 דקות, עד שהקרם מתייצב (גם אם הוא ייראה לכם מעט נוזלי מדי, הוא יתייצב לאחר שיתקרר). מצננים לטמפרטורת החדר.
  7. העיטור: שמים במחבת יבשה את השקדים, וקולים אותם מעט על להבה בינונית. מפזרים על הקרם האפוי.
  8. אפשר להגיש מיד, או לאחסן במקרר עד ההגשה (מומלץ מאוד).

איך שומרים

  • מכוסה, במקרר, עד שבוע.

עוד מתכונים לאירוח מהיר:

מוס נוגט עם פירורים

10 דקות עבודה + אפשרות ל־15 דקות צינון

פטנט מהיר עם תוצאה מפתיעה. אם יש לכם עוד כמה דקות, תוכלו להכין את הפירורים בעצמכם (מתכון בהמשך). מרכיבים (10 מנות בגביעי יין)

  • כ-150 גרם עוגיות חמאה
  • 1 מכל (350 גרם) ממרח אגוזים וקקאו (למשל, נוטלה)
  • 1/2 2 מכלים (1/2 2 כוסות - 625 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה
  1. מפוררים את העוגיות לפירורים גסים.
  2. שמים במעבד מזון עם להב הפלדה את ממרח האגוזים ומכל אחד (250 מ"ל) של שמנת מתוקה, ומעבדים לקרם חלק.
  3. מקציפים את יתרת השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
  4. מעבירים את קרם האגוזים אל הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, עד שמתקבל קרם אוורירי ואחיד.
  5. מוזגים מהקרם אל הגביעים, עד מחצית גובהם. מכסים את הקרם בכף גדושה של פירורים, ומוזגים מעליהם שכבה נוספת של קרם. מסיימים בשכבה נוספת של הפירורים.
  6. אפשר להגיש מיד, אבל מומלץ לאחסן במקרר כרבע שעה (ואפשר יותר, כמובן).

איך שומרים

  • מכוסה, במקרר, עד שלושה ימים.

ואם בא לכם להכין את פירורי העוגיות בעצמכם

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט. שמים בקערה 1 כוס קמח ו-1/2 כוס סוכר ומערבבים. מוסיפים 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות ומעבדים בידיים עד שנוצרים פירורים. מפזרים את הפירורים בתבנית, מפזרים עליהם כף סוכר ואופים כ-15 דקות, עד שהם מזהיבים. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון לטמפרטורת החדר.

פודינג לחם ובננות

10 דקות עבודה + חצי שעה אפייה

קוראים לו פודינג לחם, אבל בעצם זוהי עוגה משגעת שמכינים במהירות - ונהנים, על הדרך, גם מבית עם ניחוחות שלא מהעולם הזה. מתאים גם כארוחת בוקר בשבת, עם שאריות החלה מאתמול. מרכיבים (תבנית בגודל כ-22X23 ס"מ)

  • חמאה לשימון התבנית
  • 10 פרוסות חלה (אפשר לא טרייה)
  • 2 בננות, חתוכות לפרוסות ברוחב כחצי ס"מ
  • 5 ביצים ‭
  • 1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב ‭
  • 1/4‬ כפית אבקת קינמון
  • 3 כפות צימוקים צהובים
  • 2 כפות סוכר
  • 25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בנדיבות בחמאה.
  2. חותכים את פרוסות החלה לארבע, ומסדרים אותן בתבנית בצפיפות, כך שיחפפו מעט זו לזו. נועצים ביניהן את פרוסות הבננה.
  3. שמים בקערה את הביצים וטורפים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמנת, החלב והקינמון ומערבבים לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את הצימוקים, הסוכר ופיסות החמאה.
  4. אופים כ־30 דקות, עד שהמאפה יציב.
  5. חותכים לריבועים ומגישים חם - אפשר לצד גלידה, שמנת חמוצה, ריבה טובה או סירופ מייפל.
איך שומרים
  • במקרר, עד יומיים.

עוגת נשיקות קפואה

10 דקות עבודה + שעה הקפאה

מעין עוגת גלידה שאי אפשר להפסיק לאכול. אפשר להכין רק מחצית מהכמות בתבנית אחת.

מרכיבים (2 תבניות אינגליש־קייק באורך 30 ס"מ כ"א)

  • 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 מקל וניל (או 2 שקיקים של סוכר וניל)
  • 2 כפיות קפה נמס
  • 200 גרם נשיקות מרנג מוכנות, שבורות לחתיכות
  • 2 כוסות (200 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה. חוצים את מקל הווניל ובעזרת סכין מגרדים את הגרגירים אל השמנת. מתחילים להקציף ומוסיפים את הקפה (ואת סוכר הווניל, אם לא משתמשים במקל וניל). מקציפים לקצפת יציבה.
  2. מוסיפים לקערה את שברי הנשיקות, הפקאן והשוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
  3. מעבירים לתבניות, מיישרים ומכסים את התבניות בפלסטיק נצמד. מקפיאים במשך שעה לפחות.
  4. מגישים פרוס או בכדורים.

איך שומרים

  • במקפיא, עד שלושה שבועות.

טירמיסו

10 דקות עבודה ומגישים מיד

הדרך המהירה והקלה להכנת הקינוח האהוב הזה היא לטעמי גם הדרך הכי טעימה. זה הדבר האמיתי, אלא שמזיגתו ישר לכוסות חוסכת את הצורך בזמן התייצבות ומאפשרת להכין ולהגיש מיד. מרכיבים (8 מנות בגביעים או בכוסות)

  • 3 מכלים (750 גרם) גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת אחרת בעלת ‭30%‬ שומן או יותר
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר ‭
  • 1/2‬ מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה ‭
  • 1/3‬ כוס (80 מ"ל) קפה אספרסו חזק מצונן או קפה נמס מ-2 כפות קפה ו־80 מ"ל מים מצונן
  • 200 גרם בישקוטים
אופן ההכנה
  1. שמים בקערת המיקסר את הגבינה ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם אחיד. מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה, תוך כדי הקצפה, ומקציפים עד שהקרם אחיד וקליל.
  2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים במזיגה אטית מחצית מכמות הקפה. מערבלים קצת, עד שהקרם אחיד.
  3. מניחים את הבישקוטים בצלחת ומטפטפים עליהם את יתרת הקפה.
  4. שוברים את הבישקוטים לשניים או לשלושה חלקים, כך שאפשר יהיה להניח אותם בתחתית הכוסות. מניחים 3-2 חתיכות בתחתית כל כוס, ויוצקים מעל מקרם הגבינה עד לגובה מחצית הכוסות.
  5. מניחים שכבת בישקוטים נוספת ומעליה מחלקים את יתרת הקרם. אפשר להגיש מיד.
איך שומרים
  • מכוסה, במקרר, עד יומיים.

פאי תפוחים עם בצק עלים

10 דקות עבודה + 25 דקות אפייה

שימוש בריבועים מוכנים של בצק עלים חוסך זמן הכנה ומאפשר ליהנות ממאפים טעימים וריחניים. מרכיבים (10 מאפים)

  • 10 ריבועים (1/2 חבילה) של בצק עלים מוקפא ומופשר או 400 גרם בצק עלים מוקפא ומופשר, חתוך לריבועים בגודל 9X9 ס"מ ‭
  • 1/2‬ כוס ריבת משמש
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך או פקאן, קצוצים
  • 3 תפוחים ירוקים, קלופים, נקיים מליבה, חצויים וחתוכים לפרוסות דקות ‭
  • 1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
  • ‭1/2‬ כפית אבקת קינמון
  • 25 גרם חמאה, חתוכה לפיסות קטנות
  • 1 ביצה, טרופה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
  2. מניחים את ריבועי הבצק בתבניות, במרווחים גדולים ככל שאפשר. מורחים את הריבועים בריבה, ומותירים שוליים נקיים מריבה ברוחב 1 ס"מ.
  3. מפזרים על הריבה את האגוזים. מניחים על האגוזים את פרוסות התפוחים, כך שיחפפו מעט זו לזו.
  4. מפזרים מעל את הסוכר והקינמון ואת פיסות החמאה.
  5. מברישים את שולי הבצק בביצה הטרופה.
  6. אופים 25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים (באמצע האפייה מחליפים בין התבניות). מגישים חם.
איך שומרים
  • מכוסה, במקרר, עד יממה. מחממים לפני ההגשה.