לפני שנים אחדות אירחתי קולגה מספרד. היא הכינה לנו את העוגה הזאת, שמשלבת בתוכה פירות יבשים, ותוך כמה דקות לא נותר פירור על השולחן.

מרכיבים (תבנית אינגליש קייק קטנה)

  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 150 גרם חמאה
  • 1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 1/2 כוס (75 גרם) שזיפים ו/או משמשים מיובשים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
  2. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את העוגה גם במיקסר ידני או בערבוב עם מטרפה). מקרימים את החמאה ואבקת הסוכר במשך דקה-שתיים, ולאחר מכן מוסיפים את הביצים והווניל בהדרגה.
  4. מוסיפים את הקמח ואת קליפת הלימון וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר עלול להפוך את העוגה לדחוסה ויבשה).
  5. מזלפים שליש מהתערובת לתבנית, ומסדרים מעליה מחצית מהפירות היבשים. מזלפים על הפירות שליש נוסף מהתערובת, ומסדרים מעליה את יתרת הפירות. מזלפים מעליהם את השליש האחרון של התערובת.
  6. אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.