המתכון באדיבות "טירת צבי".
מרכיבים
לרוטב- שמן זית לטיגון
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 3 שיני שום
- 500 גרם נקניקיות בקר
- 500 גרם עגבניות מרוסקות
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית אורגנו
- 1 כף טימין טרי
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור
- 2 ליטר ועוד 1 כוס מים (9 כוסות בסך הכל)
- 3 כפות שמן זית או 2 כפות מחמאה
- 500 גרם (1 שקית) קמח תירס מהיר הכנה
- מלח
אופן ההכנה
הרוטב- מחממים בסיר מעט שמן זית, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ואת הנקניקיות ומטגנים 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מרתיחים את המים בסיר רחב. מוסיפים את שמן הזית (או המחמאה) ומתבלים במלח. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים למים הרותחים לאט לאט, תוך כדי ערבוב, את קמח התירס. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב על אש בינונית כ-5 דקות.
- יוצקים מחצית מכמות הפולנטה לתבנית. משטחים מעל את הרוטב ומכסים אותו במחצית השנייה של הפולנטה.
- אופים 25-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב.