שקדים טחונים הם חומר גלם שכיח בקונדיטוריה, כך שמהר מאוד הם מצאו אצלי את דרכם לתוך עוגת תפוזים קלאסית. פזרו על העוגה מעט פרוסות שקדים, ותקבלו תקרובת מושלמת לשעות אחר הצהריים.

עוד מתכוני עוגות בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק קטנה

  • 3 ביצים קטנות
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 55 גרם (1/3 כוס ועוד 1 כף) קמח (רצוי קמח מיוחד להכנת עוגות - נמכר ברוב רשתות השיווק)
  • 1 כוס (85 גרם) שקדים טחונים
  • 250 גרם (3/4 כוס) קונפיטורת תפוזים עם 45% פרי או יותר

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
  2. מקציפים את הביצים, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף כ-10 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה (ההקצפה הארוכה חיונית לאווריריות של העוגה).
  3. מקפלים לתוך קצף הביצים את הקמח ואבקת השקדים, ולאחר מכן את קונפיטורת התפוזים (חשוב לקפל את המרכיבים לתערובת ולא לערבב אותם פנימה, כדי שלא לפגוע באווריריות העוגה).
  4. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח – אבל לא רטוב.

גיוון

  • אם אתם ממש רוצים להשקיע, הכינו את הקונפיטורה בעצמכם. שימו בסיר 1/2 תפוז חתוך לחתיכות קטנות (יחד עם הקליפה) ו-85 גרם סוכר (1/3 כוס ועוד 2 כפות). בשלו כשעתיים על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שתתקבל ריבה (אם יש צורך, אפשר להוסיף בזמן הבישול מעט מים).