המתכונים באדיבות "סוגת".
מרק דלעת ובטטה בניחוח קינמון
מומלץ להגיש את המרק עם קוסקוס מלא. מרכיבים (כ-6 מנות)- 300 גרם דלעת (נטו, ללא קליפה)
- 2 בטטות גדולות, קלופות
- שמן לטיגון
- 2 בצלים, קלופים ופרוסים
- 1 מקל קינמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כף סוכר חום
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- מלח לפי הצורך
- להגשה (לא חובה): צימוקים ושקדים קלופים וקלויים
- חותכים את הדלעת והבטטות לקוביות גדולות.
- מחממים שמן לטיגון בסיר (רצוי רחב). מוסיפים את הבצל ומקל הקינמון ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
- מוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים, ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות, עד שהירקות רכים והרוטב מעט מצטמצם.
- יוצקים את הרוטב על קוסקוס, מעטרים בצימוקים ושקדים, ומגישים.
מרק ירקות עם פול
מרכיבים (כ-6 מנות)- שמן לטיגון
- 1 בצל גדול, פרוס גס
- 1/2 מקל קינמון
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות באורך כ-7 ס"מ
- 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 1 לפת (בעונה), קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
- אפשרות: 1 חזה עוף , חתוך לרצועות רחבות
- 2 קישואים, פרוסים
- 1/4 כרוב, חתוך לרצועות
- 3-2 גבעולי סלרי (כולל העלים), חתוכים לפרוסות באורך כ-5 ס"מ
- 1/4 צרור שמיר, קצוץ
- 1/2 צרור כוסברה, קצוץ
- 400 גרם (1/2 חבילה) פול קפוא (בעונה כדאי להשתמש בפול טרי)
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה אדומה
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית ראס אל חנות (תערובת תבלינים מרוקאית)
- 1/2 עד 1 כף אבקת מרק עוף
- מחממים בסיר שמן לטיגון. מוסיפים את הבצל ומקל הקינמון ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה, הלפת וחזה העוף. מוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים שבסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית 10 דקות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים. אם יש צורך מוסיפים עוד מים, עד לכיסוי המרכיבים שבסיר.
- מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 50-40 דקות, עד שכל הירקות רכים.