המתכונים באדיבות "סוגת".

מרק דלעת ובטטה בניחוח קינמון

מומלץ להגיש את המרק עם קוסקוס מלא.

מרכיבים (כ-6 מנות)
  • 300 גרם דלעת (נטו, ללא קליפה)
  • 2 בטטות גדולות, קלופות
  • שמן לטיגון
  • 2 בצלים, קלופים ופרוסים
  • 1 מקל קינמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הצורך
  • להגשה (לא חובה): צימוקים ושקדים קלופים וקלויים

אופן ההכנה
  1. חותכים את הדלעת והבטטות לקוביות גדולות.
  2. מחממים שמן לטיגון בסיר (רצוי רחב). מוסיפים את הבצל ומקל הקינמון ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
  4. מוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים, ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות, עד שהירקות רכים והרוטב מעט מצטמצם.
  5. יוצקים את הרוטב על קוסקוס, מעטרים בצימוקים ושקדים, ומגישים.

מרק ירקות עם פול

מרכיבים (כ-6 מנות)
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול, פרוס גס
  • 1/2 מקל קינמון
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות באורך כ-7 ס"מ
  • 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1 לפת (בעונה), קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
  • אפשרות: 1 חזה עוף , חתוך לרצועות רחבות
  • 2 קישואים, פרוסים
  • 1/4 כרוב, חתוך לרצועות
  • 3-2 גבעולי סלרי (כולל העלים), חתוכים לפרוסות באורך כ-5 ס"מ
  • 1/4 צרור שמיר, קצוץ
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוץ
  • 400 גרם (1/2 חבילה) פול קפוא (בעונה כדאי להשתמש בפול טרי)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית ראס אל חנות (תערובת תבלינים מרוקאית)
  • 1/2 עד 1 כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה
  1. מחממים בסיר שמן לטיגון. מוסיפים את הבצל ומקל הקינמון ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה, הלפת וחזה העוף. מוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים שבסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית 10 דקות.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים. אם יש צורך מוסיפים עוד מים, עד לכיסוי המרכיבים שבסיר.
  4. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 50-40 דקות, עד שכל הירקות רכים.