אצלי בבית היא נקראת סופגניית אשל, אני מכירה בתים שבהם קוראים לה "סופגניית ברבאבא" בשל צורתה הלא ברורה - ובכל מקרה, מדובר בסופגנייה האולטימטיבית: הכי קלה והכי טעימה. במשפחה שלנו, המסורת היא שהילדים עומדים עם סבתא, מערבבים את הבלילה ומכינים בעצמם (בהשגחת מבוגר) את הסופגניות.

אף כי המתכון הבסיסי טעים, ניסיתי השנה להציע כמה טעמים נוספים, משודרגים, עם גבינות אחרות ותוספות טעימות, כדי לשמח גם את הבוגרים שמחפשים סופגניות מתוחכמות יותר. בחרו את הסופגנייה שהכי נראית לכם, או פשוט – הכינו בכל יום סופגנייה אחרת. חג שמח!

עוד מתכונים לחנוכה ב-Xnet:

מתכון בסיס: סופגניות אשל קלאסיות

50-40 סופגניות קטנות

מרכיבים

  • ‭2 1/2‬ כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 2 גביעים (400 מ"ל) אשל
  • 2 ביצים

לטיגון
  • 1 ליטר שמן קנולה

לזרייה

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מנפים את הקמח, במסננת או בנפה, לתוך קערה. מוסיפים את הסוכר, סוכר הווניל והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את האשל והביצים ומערבבים – מומלץ בעזרת מערבל חשמלי.
  3. יוצקים את השמן לסיר (ואפשר גם למחבת ווק) ומחממים (איך יודעים שהשמן חם מספיק? מחממים אותו על להבה בינונית ומכניסים מעט מהבלילה לשמן; אם מיד נוצרות סביבה בועות קטנות והיא מתרוממת על פני השמן - השמן חם מספיק. השאירו את השמן בטמפרטורה זו – אסור שהוא יהיה חם מדי).
  4. לוקחים ככף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים אותה לסיר. ממלאים כך את הסיר בסופגניות. מטגנים כ-2 דקות, עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה, והופכים בעזרת מזלג. מטגנים עד שגם הצד השני מזהיב, ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הבלילה.
  5. ההגשה: זורים אבקת סוכר בנדיבות, ומגישים מיד.

סופגניות אשל עם בננה, אגוזים ומייפל

אוהבי הבננות - זו הסופגנייה בשבילכם. הבננה חמימה, הקרמל שמסביב לאגוזים נמס לתוך הבצק, ומעל כל זה – סירופ מייפל ועוד אגוזים, שעוטפים הכל בהרמוניה ממכרת.

מרכיבים

50-40 סופגניות קטנות

  • ‭2 1/2‬ כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 2 גביעים (400 מ"ל) אשל
  • 2 ביצים
  • 5 בננות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 5 כפות ברס (אגוזי לוז קצוצים ומקורמלים - להשיג בחנויות מתמחות במוצרי אפייה) או אגוזי פקאן סיניים קצוצים

לטיגון
  • 1 ליטר שמן קנולה

להגשה
  • סירופ מייפל
  • אגוזי ברס או אגוזי פקאן סיניים קצוצים

אופן ההכנה
  1. מנפים את הקמח, במסננת או בנפה, לתוך קערה. מוסיפים את הסוכר, סוכר הווניל והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את האשל והביצים ומערבבים – מומלץ בעזרת מערבל חשמלי.
  3. מוסיפים את הבננות והאגוזים ומערבבים בכף או בלקקן לפיזור אחיד.
  4. יוצקים את השמן לסיר (ואפשר גם למחבת ווק) ומחממים (איך יודעים שהשמן חם מספיק? מחממים אותו על להבה בינונית ומכניסים מעט מהבלילה לשמן; אם מיד נוצרות סביבה בועות קטנות והיא מתרוממת על פני השמן - השמן חם מספיק. השאירו את השמן בטמפרטורה זו – אסור שהוא יהיה חם מדי).
  5. לוקחים ככף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים אותה לסיר. ממלאים כך את הסיר בסופגניות. מטגנים כ-2 דקות, עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה, והופכים בעזרת מזלג. מטגנים עד שגם הצד השני מזהיב, ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הבלילה.
  6. ההגשה: יוצקים על הסופגניות המטוגנות את סירופ המייפל ומפזרים את האגוזים. מגישים מיד.

סופגניות שמנת חמוצה ברוטב פירות יער

אני מודה: כשאני אוכלת את הסופגניות האלה, אני מנגבת את הרוטב מהצלחת בעזרת הסופגנייה.

מרכיבים

50-40 סופגניות קטנות

לרוטב פירות היער

  • 250 גרם פירות יער מוקפאים ‭
  • 3/4‬ כוס (150 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • מיץ מ-1/2‬ לימון

לסופגניות

  • ‭2 1/2‬ כוסות (350 גרם) קמח תופח, מנופה
  • 4 כפות סוכר
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל ‭
  • 1/8‬ כפית מלח
  • 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה ‭15%‬ שומן
  • קליפה מגוררת מ-1/2‬ תפוז
  • 2 ביצים

לטיגון
  • 1 ליטר שמן קנולה

אופן ההכנה

רוטב הפירות
  1. שמים בסיר 200 גרם מפירות היער, את הסוכר, קליפת הלימון ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה, מניחים לנוזל לרתוח כשתי דקות ומסירים מהכיריים.
  2. מוסיפים את יתרת פירות היער, מערבבים ומאחסנים במקרר עד לשימוש (עד שבועיים).

הסופגניות
  1. שמים בקערה את הקמח המנופה, הסוכר, סוכר הווניל והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את השמנת החמוצה, קליפת התפוז והביצים וטורפים למרקם אחיד.
  3. מחממים את השמן בסיר. לוקחים ככף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים אותה לסיר. ממלאים כך את הסיר בסופגניות. מטגנים כ־2 דקות מכל צד, עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הבלילה.
  4. ההגשה: יוצקים את הרוטב לצלחות הגשה, מניחים בכל צלחת 3-2 סופגניות ומגישים.

סופגניות-מקל לטבילה ברוטב שוקולד

את הסופגניות האלה המצאתי במיוחד בשביל ילדים, שייהנו לטבול ולזלול (וללכלכך...)

מרכיבים

לסופגניות

  • ‭2 1/2‬ כוסות 350 גרם) קמח תופח, מנופה ‭
  • 1/2 1‬ כפיות אבקת אפייה
  • 4 כפות סוכר
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל ‭
  • 1/8‬ כפית מלח
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה ‭5%‬ שומן
  • 3 ביצים

לטיגון
  • 1 ליטר שמן קנולה

לקרם

  • 8 כפות חלב
  • 5 כפות ממרח קקאו־אגוזים (למשל, נוטלה)

אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את הקמח המנופה, הסוכר, סוכר הווניל והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את הגבינה והביצים ומערבבים, מומלץ במערבל חשמלי, למרקם אחיד.
  3. מעבירים את הבלילה לשק זילוף.
  4. מחממים את השמן. מזלפים לסיר "מקל" באורך כ-10 ס"מ. אם הוא מתעגל, אפשר ליישר אותו בסכין או מזלג. מטגנים עד הזהבה, הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מטגנים כך את כל הבלילה.
  6. הקרם וההגשה: מחממים את החלב (בסיר או במיקרוגל) עד רתיחה. יוצקים על ממרח הקקאו ומערבבים. מחלקים בין כוסות הגשה, מניחים בכל כוס כמה מקלות סופגנייה ומגישים.

סופגניות ריקוטה ודובדבן

את הסופגנייה הזו, קלילה ועם הפתעה במרכזה, אפשר להגיש כקינוח עם אופי אירופי כל השנה.

מרכיבים (20 סופגניות)
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח, מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה ‭
  • 1/4‬ כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל ‭
  • 1/8‬ כפית מלח
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 1 ביצה
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה
  • 25-20 דובדבנים חמוצים, מוקפאים או משומרים

לטיגון
  • 1 ליטר שמן קנולה

להגשה
  • אבקת סוכר
  • שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  1. מנפים לקערה את הקמח ואת אבקת האפייה. מוסיפים את הסוכר, סוכר הווניל והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את קליפת הלימון, הביצה וגבינת הריקוטה ומערבבים, מומלץ במערבל חשמלי, למרקם אחיד.
  3. מחממים את השמן. מרטיבים את הידיים במים, לוקחים ככף מהבלילה ומגלגלים אותה לכדור. יוצרים גומה בכדור, מכניסים פנימה דובדבן וסוגרים מעליו את הבצק.
  4. מכניסים את הסופגנייה לשמן ומטגנים כ-2 דקות, עד שהיא מזהיבה מאוד. הופכים במזלג ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הבלילה.
  5. ההגשה: זורים אבקת סוכר ומגישים מיד, מומלץ לצד שמנת חמוצה.