לביבות בטטה ברוטב שמנת ועירית (צילום: אסנת לסטר)
לביבות בטטה ברוטב שמנת ועירית (צילום: אסנת לסטר)

הקלאסיות: לביבות בטטה ברוטב שמנת ועירית

מתכון המבוסס על לביבות הבטטה המפורסמות של בית הקפה "אורנה ואלה", עם כמה שינויים קלים. את המתכון מסרה בשידור אילנה צור מקרית מוצקין.

מרכיבים

1 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות ל-3-2 חלקים (המשקל מתייחס לבטטות אחרי הקילוף)

1 כף רוטב סויה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

3/4 כוס (100 גרם) קמח

לטיגון

חמאה ושמן ביחס של 1:1

לרוטב

1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה

1-1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כוס עירית קצוצה

אופן ההכנה

1. מבשלים את הבטטות עד שהן רכות.

2. מועכים את הבטטות המבושלות לפירה.

3. מוסיפים לפירה הבטטות את רוטב הסויה, התבלינים והקמח, ולשים לבצק חלק ואחיד.

4. יוצרים מהתערובת כדורים, ומשטחים את הכדורים ללביבות.

5. מחממים במחבת את החמאה והשמן. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומטגנים את הלביבות כ-4-3 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות (האש צריכה להיות נמוכה אבל לא נמוכה מדי – על השמן לבעבע בעדינות מסביב ללביבות).

6. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.

7. מגישים את הלביבות עם הרוטב.

עוד מתכוני לביבות ב-Xnet:

לביבות תפוחי אדמה ללא טיגון

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות מיוחדות: תפוחי האדמה נשארים במזווה

המתוקות: לביבות בטטה עם חמאת בוטנים

לביבות בטטה מתוקות עם חמאת בוטנים (צילום: אסנת לסטר)
לביבות בטטה מתוקות עם חמאת בוטנים (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של נעמי בדרי.

מרכיבים

3 כוסות בטטה קלופה ומגוררת דק (כ-2 בטטות)

2 ביצים

1 כפית שטוחה מלח

1 כף גדושה (30 גרם) סוכר חום

4 כפות (40 גרם) קורנפלור

1 כפית קינמון

1 כף גדושה מאוד (50 גרם) חמאת בוטנים

שמן לטיגון הלביבות

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים, למעט השמן.

2. מחממים במחבת את השמן. לפני התחלת הטיגון מנמיכים את האש.

3. יוצקים בעזרת מצקת כמה תלוליות מתערובת הלביבות לתוך השמן החם.

4. מטגנים 15-12 דקות על אש נמוכה, עד שצדן התחתון של הלביבות מזהיב (האש צריכה להיות נמוכה אבל לא נמוכה מדי – על השמן לבעבע בעדינות מסביב ללביבות).

5. הופכים את הלביבות ומטגנים 10-8 דקות נוספות, עד שהן מזהיבות גם מצדן השני.

טיפ

כדי לקבל לביבות בעלות צורה וגודל אחידים מטגנים אותן בתוך טבעות מתכת (רינגים), הנמכרות בחנויות בישול ואפייה (הטבעות יכולות לשמש לטיגון מאכלים נוספים, כמו חביתות או פנקייקס). לפני הטיגון משמנים את צדן הפנימי של הטבעות. מניחים במחבת עם השמן החם, יוצקים לתוכן את תערובת הלביבות ומהדקים קצת. לאחר 7-5 דקות מפרידים את שולי הלביבות מדפנות הטבעות בעזרת סכין חדה.

האירופיות: לביבות בטטה רומניות

לביבות בטטה רומניות (צילום: אסנת לסטר)
לביבות בטטה רומניות (צילום: אסנת לסטר)

מוטי מילכמן מכרמיאל למד את המתכון מאמא שלו, שהכינה את הלביבות עוד ברומניה.

מרכיבים

1/2 ק"ג בטטות קלופות

1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים

3/4 כוס (100 גר') קמח

2 ביצים

שמן לטיגון

1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה

1. חותכים את הבטטות ותפוחי האדמה ל-3-2 חלקים.

2. מבשלים את הבטטות ותפוחי האדמה עד שהם רכים. מועכים לפירה.

3. מוסיפים את הקמח לפירה בעודו חם ולשים היטב.

4. מוסיפים גם את הביצים ומבליעים אותן בפירה.

5. מחממים במחבת שמן בעומק של 1/2 ס"מ.

6. יוצרים מתערובת הלביבות כדורים, ומשטחים אותם ללביבות.

7. מנמיכים את הלהבה ומטגנים את הלביבות על אש נמוכה במשך 15-12 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות (האש צריכה להיות נמוכה אבל לא נמוכה מדי – על השמן לבעבע בעדינות מסביב ללביבות).

8. מוציאים את הלביבות המטוגנות מהשמן ומניחים על מגבות נייר.

9. מפזרים על הלביבות סוכר ומגישים (אפשר לאכול את הלביבות גם עם מלח או מטבלים מלוחים).

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע