המתכון באדיבות גבי פנחסוב, שף מסעדת "קפה מרקו" בתל אביב.
מרכיבים (4 מנות)
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה – רצוי לינגוויני
- כ-6 כפות שמן זית משובח
- 5 שיני שום קצוצות
- 5 עגבניות בשלות קצוצות
- 5 פילטים של אנשובי כבוש (מקופסת שימורים)
- 1/4 כוס מים
- 10 זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
- 1 כף צלפים
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה, קצוץ
- 1 כפית צ'ילי גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה או בסיר.
- מוסיפים את השום, העגבניות, האנשובי ו-1/4 כוס מים. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות.
- מוסיפים את הזיתים, הצלפים, הצ'ילי, מלח ופלפל. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
- בזמן שהרוטב מתבשל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (מקפידים שתהיה "אל דנטה" ולא רכה מדי).
- לאחר שהפסטה מוכנה מסננים אותה, אך לא שוטפים. מוסיפים אותה מיד למחבת עם הרוטב, מוסיפים את הפטרוזיליה ומעט צ'ילי, ומערבבים.