כששני אנשים אניני טעם אומרים לי "את חייבת לטעום את ה- Carré D'Or ('ריבוע זהב') של מריאז' פרר" - אני מתייצבת. ע' ו-ר', שני חברים מהעבודה, יודעים שאני תרה בפריז אחר דברים מיוחדים בתחום הפטיסרי והשוקולטרי, ודואגים לעדכן אותי בכל פעם שהם נתקלים במשהו שונה, כזה שכאשר אטעם אותו אוכל להמשיך לקנא בעצמי על שאני גרה בעיר שהיא המרכז הקולינרי העולמי.

מריאז' פרר (Mariage Frères – כלומר, האחים מריאז') הוא בית תה, מוסד עם מסורת של יותר מ-150 שנה. מאז שבית התה הראשון של האחים מריאז' נפתח ביוני 1854, התפתח המותג והפך לאחד השמות המוכרים ביותר בתחום התה בעולם. כיום מפעיל המותג ארבעה מתחמים בפריז, שכל אחד מהם כולל הן בית תה והן חנות המציעה עשרות סוגים של תערובות תה. נוסף על כך, יש לאחים מריאז' נקודות מכירה ברחבי צרפת, בלונדון, בגרמניה ואפילו ביפן.

אתם בוודאי תוהים מה הקשר בין צרפתים לבין תה, שהרי האנגלים הם אלה שידועים ביותר בחיבתם למשקה והצרפתים מזוהים יותר עם השוקו החם. ובכן, גם הצרפתים אוהבים מאוד תה, במיוחד כזה המגיע בטעמים מיוחדים ועשירים, ומזוהה עם לייף-סטייל, מוצרים נלווים ומסעדות יוקרה.

האחים מריאז' הצליחו לגרום אפילו לי לאהוב תה. עד שהכרתי את המקום, תה היה מזוהה אצלי עם שפעת ועם משפטים כמו "תנוחי ותשתי הרבה תה עם לימון". לא הצלחתי להפיק מהמשקה הזה הנאה אמיתית, כזו של ישיבה משותפת עם חברה בבית קפה על כוס תה. אבל האחים מריאז' הצליחו להקסים אותי עם מגוון עצום של טעמים, יצירתיות ויכולת לייצר קולקציות שכל אחד מסוגל להתחבר לפחות לחלק מהן. שלא לדבר על החנויות המעוצבות שלהם, שנראות ממש כמו בתי מרקחת של תה. האופי המסורתי והמיושן, קופסאות הפח הגדולות, התאורה האפלולית ומוכרי התה המעונבים מזכירים לי סצנות מסרטים, וגורמים לי להרגיש חלק מעולם ישן שהשתמר רק בתוך החנויות של האחים.

כמו לנגוס בארמון ורסאי

למרות כל האמור לעיל, אני כותבת הפעם על האחים מריאז' דווקא בגלל אחד הקינוחים שמוגשים בסלון התה שלהם. מדובר באחד הקינוחים הטעימים, היפים - והיקרים - שבהם נתקלתי, והשם שלו מחייב: "ריבוע זהב". מזלג, סכין וכף מכסף מונחים על מפית גדולה, הכנה למנה שנמצאת בדרכה אלי. המלצר המעונב, לבוש בגדים בהירים ונקיים, מניח במרכז השולחן צלחת גדולה ועמוקה. הפה נפער, בלוטות הטעם מתחילות לדמיין ותחושת הפלצנות החיובית עוטפת אותי (פלצנות חיובית = רגעים קטנים של חיים בסרט).

ריבוע בוהק של זהב 24 קראט נח לו על מצע של רוטב בצבע אדום עמוק, שילוב מלכותי המזכיר חדרים בארמון ורסאי. השף לקח את השימוש בעלי זהב עד הסוף, ועשה שימוש בדף שלם לעטיפת יצירת המופת שמונחת לפני. כף הכסף הכבדה ננעצת בזהב הרך, והקסם נגלה: שכבות של מוס שוקולד מריר בארומת תה "בלאק מג'יק" של האחים מריאז', קרמל עם חמאה מלוחה ומצע של ביסקוויט שוקולד. הכף מגיעה עד תחתית הריבוע ואוספת אליה את רוטב הדומדמניות. המראה מרגש והטעם מרטיט. כמו שתה לא היה מנת חלקי, גם השילוב של שוקולד ופירות חמוצים לא בדיוק קסם לי לעולם - אבל הפעם השילוב כל כך טוב שגם אני מתמכרת.

ריבוע הזהב הוא אחד הקינוחים המרתקים ביותר שטעמתי: גם מרהיב ביופיו, גם מוגש באופן מושלם וגם טעים בצורה יוצאת דופן. כמו שכתבתי, התכשיט הזה הוא הקינוח היקר ביותר שטעמתי: מחירו 16 יורו; אבל מצד שני, הוא יכול לספק (בכל מובן) שני אנשים. חלקכם ירימו גבה, אבל לטעמי המנה שווה כל יורו - המחיר פחות רלוונטי משום שמדובר בטקס שלם, באווירה ייחודית ובחוויה חד-פעמית שהיא רגע קטן של אושר גדול.

לכל מי שרוצה להתנסות בחוויה הזאת, וגם למי שרק רוצה לבקר בקסם של מקום, אני ממליצה בחום על הסניף שבמארה:

30 rue Bourg-Tibourg

75004 Paris

פתוח במשך כל השבוע:

חנות התה - 10:30-19:30

מסעדה - 12:00-15:00

סלון התה - 15:00-19:00

כאן תמצאו את רשימת הסניפים העולמית המלאה.