מתכון של עמית דונסקוי, באדיבות חברת "סנפרוסט".

מרכיבים (6 מנות)

  • כ-500 גרם כרובית מוקפאת
  • 5 ביצים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9% שומן
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% שומן
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור

  • כלים מיוחדים: 6 ספלים או תבניות אישיות חסינות חום

עוד מתכונים מהירים בערוץ האוכל של Xnet:

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מבשלים את הכרובית במים רותחים כ-10 דקות. מסננים.
  3. מערבבים בקערה את שאר המרכיבים, עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. משמנים את הספלים, ומניחים בכל אחד מהם כמה פרחי כרובית. יוצקים מעל את הבלילה.
  5. אופים כ-30 דקות, עד הזהבה.