מתכון של עמית דונסקוי, באדיבות חברת "סנפרוסט".
מרכיבים (6 מנות)
- כ-500 גרם כרובית מוקפאת
- 5 ביצים
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9% שומן
- 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% שומן
- 1/2 כוס קמח תופח
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח
- פלפל שחור
- כלים מיוחדים: 6 ספלים או תבניות אישיות חסינות חום
עוד מתכונים מהירים בערוץ האוכל של Xnet:
- פשטידת בצל מהירה עם פטנט
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מבשלים את הכרובית במים רותחים כ-10 דקות. מסננים.
- מערבבים בקערה את שאר המרכיבים, עד לקבלת בלילה אחידה.
- משמנים את הספלים, ומניחים בכל אחד מהם כמה פרחי כרובית. יוצקים מעל את הבלילה.
- אופים כ-30 דקות, עד הזהבה.