אחרי הלחמנייה השלישית או הרביעית (מי סופר?) עצרתי. יש גבול לכמה אפשר "רק לטעום".

הלחמניות המהירות האלה פשוט ממכרות. באחריות. מה שמייחד אותן, מלבד התוספת של מחית בטטה לבצק, הוא ההכנה הפשוטה: אופים את הבטטות, מכינים בזריזות את הבצק במעבד מזון (או במיקסר), יוצרים ממנו לחמניות – ולתנור. לאחר כמה דקות יש לכם מאפים כתמתמים ופריכים, שממלאים את הבית בריח משגע.

הלחמניות נהדרות כשאוכלים אותן פשוט עם חמאה, אבל הן מצוינות גם לספיגת רוטב שנשאר בצלחת או סתם כחלק מארוחת הערב. אם אתם רגישים (כמוני) לטעם הלוואי של אבקת סודה לשתייה – אין לכם מה לדאוג: המתכון מכיל כמות קטנה, שכמעט אינה מורגשת.

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (כ-20 לחמניות קטנות)

  • 1 בטטה קטנה (כ-220 גרם)
  • 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח רגיל
  • 1 כף סוכר זהוב (דמררה)
  • 1/2 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/3 כוס יוגורט קר או רויון

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור (או טוסטר אובן) ל-180 מעלות.
  2. שוטפים את הבטטה ומייבשים. דוקרים אותה מזלג בכמה מקומות ומניחים בתבנית קטנה.
  3. אופים כ-30 דקות, עד שהבטטה מתרככת. מוציאים מהתנור – אך לא מכבים אותו.
  4. מצננים מעט את הבטטה, מקלפים אותה ומרוקנים את תוכנה לקערה. מועכים למחית באמצעות מזלג.
  5. מגבירים את חום התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.
  6. מנפים יחד את הקמח, הסוכר, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מעבירים למעבד מזון (או למיקסר עם וו גיטרה).
  7. מוסיפים את החמאה ומעבדים קצרות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת של גרגירים קטנטנים.
  8. מוסיפים 3/4 כוס (130 גרם) ממחית הבטטה ואת היוגורט, ומעבדים קצרות – רק עד שנוצר בצק רך.
  9. מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב, ולשים אותו קצרות.
  10. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-6 מ"מ.
  11. קורצים מהבצק עיגולים בגודל רצוי. את שאריות הבצק אפשר לאחד, לרדד שוב ולחתוך לפסים.
  12. מניחים את הלחמניות בתבנית, ואופים כ-10 דקות – עד שהן מקבלות גוון זהוב-חום.
  13. רצוי לאכול חם.

איך שומרים?

  • אפשר להקפיא את הבצק לפני האפייה – מניחים את הלחמניות המעוצבות במגש, עוטפים היטב ומכניסים למקפיא. כשרוצים לאפות את הלחמניות, מעבירים אותן ישירות מהמקפיא לתנור החם – זמן האפייה יתארך מעט, מאחר שהן קפואות.
  • אפשר, כמובן, להקפיא את הלחמניות לאחר האפייה. כדי לחמן אותן, מעבירים אותן ישירות מהמקפיא לתנור שחומם ל-150 מעלות, ואופים כ-10 דקות.