העיקר שהפרות מרוצות. תבשיל צמחוני עם פתיתי סויה וחציל (צילום: ילנה ויינברג)
העיקר שהפרות מרוצות. תבשיל צמחוני עם פתיתי סויה וחציל (צילום: ילנה ויינברג)

הדבר היחיד שעצוב יותר מלאכול סטייק לבד, זה לאכול אותו עם מישהו שאוכל פתיתי סויה. ויותר מכך: נהנה מפתיתי סויה יותר ממה שאני נהנית מסטייק הסינטה הסופר יקר שלי. אמנם התבשיל מושקע, אבל בכל זאת - איך שלא מסובבים את זה, יש בו פתיתי סויה. מצד שני, נראה שמדובר באחד מאותם דברים שהרבה יותר טעימים כשלא יודעים מהם בדיוק.

להגנתי ייאמר שפתיתי הסויה מצאו את דרכם לארון שלי כשעוד חשבתי שהקטע הצמחוני יחלוף אחרי חודש. ופתאום, מצאתי את עצמי עם כמה ימי "שני צמחוני" בשבוע. העיקר שהחצי השני והפרות מרוצים. כל מה שזה הצריך ממני זה ניצול טוב יותר של ארון התבלינים והרבה רצון להתגבר על הרצון להכין מוקפץ או חומוס. חוץ מזה, אם פתאום ערב אחד התרנגולות לא עושות לכם יותר רגשות אשם - תמיד אפשר להחליף את הסויה בעוף.

מרכיבים

שמן לטיגון

1 בצל גדול קצוץ

1 קופסה פטריות משומרות או 1 סלסילה פטריות טריות, קצוצות

3 ענפי טימין

2 עלי דפנה

1 גזר מגורר

1 חציל חתוך לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 כפית מחוקה בהרט

צ'ילי מיובש טחון, לפי הטעם

1 כוס פתיתי סויה

1 כוס שעועית ברוטב עגבניות

2 שיני שום כתושות

מעט פטרוזיליה לקישוט

פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

מלח

אופן ההכנה

1. מחממים שמן בווק או בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים שמן עד להשחמה.

2. מוסיפים את הפטריות, ענפי הטימין, עלי הדפנה והגזר. ממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות.

3. מוסיפים את החציל, הפלפל האדום, פלפל שחור, הבהרט והצ'ילי. מערבבים וממשיכים לטגן כמה דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.

4. בזמן שהירקות מתבשלים, משרים את פתיתי הסויה במים רותחים במשך כדקה. כשהירקות רכים, סוחטים את הפתיתים ומוסיפים לתבשיל.

5. מוסיפים גם את השעועית (עם הרוטב שלה) ואת השום, ומערבבים היטב.

6. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהירקות רכים מספיק. אפשר להוסיף מעט מים רותחים כדי לקבל יותר רוטב.

7. לפני ההגשה מקשטים את התבשיל במעט עלי פטרוזיליה קצוצים. מומלץ להגיש עם אורז אדום.