רולדה במילוי פסטו סלק

הנה איחוד של שני מתכונים מנצחים: רולדה מלוחה, שבזמנו מילאתי בגבינה מתובלת, ופסטו הסלק הנפלא שאני כל כך אוהבת. התוצאה אלגנטית וטעימה מאוד (וכן, אפשר להקפיא!)

מרכיבים

לפסטו סלק
  • 1 סלק בינוני (כ-200 גרם)
  • 1 שן שום
  • 10 עלי בזיליקום
  • 3 כפות שמן זית
  • 60 גרם (כ-1/2 כוס) זרעי דלעת
  • מלח
  • פלפל שחור

לבצק
  • 25 גרם (3 כפות) קמח
  • 50 גרם (1/3 כוס) קורנפלור
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 3 חלבונים
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים
  • 15 גרם (קצת יותר מ-1 כף) מרגרינה מומסת
  • 30 גרם רסק עגבניות (כף בחודש תשיעי)

אופן ההכנה

הפסטו
  1. מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את הסלק (לא לקלף אותו!) ומבשלים כ-45 דקות, עד שהוא מתרכך. מצננים ומקלפים.
  2. שמים את כל מרכיבי הפסטו במעבד מזון ומרסקים עד לקבלת ממרח בעל מרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  3. שומרים במקרר.

הבצק
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, ומשמנים את הנייר.
  2. מערבבים בקערה קטנה את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, הפפריקה, המלח והפלפל.
  3. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ושומרים בצד.
  4. שמים את החלמונים בקערת המיקסר. מתחילים להקציף ומוסיפים את המים הרותחים. ממשיכים בהקצפה, וכשהתערובת מכפילה את נפחה מוסיפים את המרגרינה המומסת ואת רסק העגבניות. מקציפים עוד כמה שניות.
  5. מוסיפים לקערה את תערובת הקמח ומקציפים עוד כמה שניות. מפסיקים את פעולת המיקסר, ובאמצעות מרית מערבבים היטב ובודקים שאין משקעי קמח בתחתית הקערה.
  6. מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך התערובת.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית. אופים כ-8 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  8. מוציאים מהתנור, ומגלגלים את הבצק עם נייר האפייה לגליל ארוך. מכסים במגבת מטבח ומניחים לגליל להתקרר.

הרכבת הרולדה
  1. פותחים את הגליל, ומורחים את הפסטו על פני כל הבצק. אם רוצים, מפזרים עוד קצת זרעי דלעת.
  2. מגלגלים שוב, תוך שמקלפים בעדינות את נייר האפייה מהבצק.
  3. שומרים במקרר, ופורסים לפי ההגשה.

כיסונים פריכים במילוי סלק עלים

חיפשתי דרך מהירה להכין כיסונים טעימים, אבל לא רציתי להשתמש בבצק עלים מוכן וגם לא להסתבך עם בצק פריך מפונק. ליעל מוינה מפורום אוכל כשר ב"תפוז" היה מתכון בול בשבילי: מהיר, קל להכנה ומפיק תוצאה נפלאה.

מרכיבים

למלית

  • שמן לטיגון
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 חבילות של סלק עלים
  • 2 כפות נענע (אל תוותרו)
  • מלח
  • פלפל שחור

לבצק
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
  • 100 גרם מרגרינה רכה או 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית קצח
  • 1 כף חומץ

לציפוי הבצק

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה

המלית
  1. מחממים שמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוציאים ומעבירים לקערה בינונית.
  2. שוטפים היטב את עלי הסלק ומסירים מהם את הגבעולים הלבנים. קוצצים את העלים הירוקים.
  3. מטגנים את העלים במחבת (אין צורך להוסיף עוד שמן), כשמדי פעם מערבבים, עד שהם מאבדים מנפחם ומתרככים. מחזירים את הבצל למחבת ומוסיפים את הנענע. מתבלים, מערבבים, מעבירים לקערה ומצננים.

הבצק

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את כל המרכיבים בקערה, ולשים עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה דק, וקורצים ממנו עיגולים (אני עשיתי ממש קטנים).
  4. שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים. מעבירים לתבנית.
  5. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
  6. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.