עוגת שוקולד-דבש

עוגה עשירה עם שוקולד, ברנדי ואגוזי לוז.

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ (אפשר להשתמש בתבניות בגודל מעט שונה – הביאו בחשבון שזמן האפייה קצת ישתנה)

  • 140 גרם שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו
  • 140 גרם חמאה
  • 4 חלמונים
  • 1/4 כוס (90 גרם) דבש
  • 1/2 1 כפות (25 גרם) ברנדי
  • 1/2 כוס פחות 1 כף (60 גרם) קמח
  • 55 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז טחונים
  • 4 חלבונים
  • 2 כפות (30 גרם) סוכר

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. שמים את השוקולד והחמאה בקערה, ומניחים את הקערה מעל סיר שבו מים חמים. מחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין. אפשר להמיס גם במיקרוגל: שמים את השוקולד והחמאה בקערה, מחממים 30 שניות ומערבבים. חוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי.
  3. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. מקציפים היטב את החלמונים, הדבש והברנדי.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים (לפי הסדר) את השוקולד והחמאה המומסים, את הקמח ואת האגוזים הטחונים. מעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה – עיבוד יתר יהפוך את העוגה לדחוסה וקשה.
  5. מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מנקים היטב בסבון ובמים את קערת המיקסר ואת המקצפים (אסור שיהיו עליהם שאריות שומן, שיקשו על הקצפת החלבונים).
  6. מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. לאחר כמה שניות מגבירים את המהירות ומוסיפים את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
  7. מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת הבצק.
  8. מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

גיוון

  • אפשר להוסיף לעוגה 2-1 כפות של קליפות תפוזים מסוכרות קצוצות.

עוד מתכוני עוגות לראש השנה:

עוגת דבש

עוגת דבש קלילה בניחוח הדרים.

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ (אפשר להשתמש בתבניות בגודל מעט שונה – הביאו בחשבון שזמן האפייה קצת ישתנה)

  • 1 שקיק תה
  • 1/2 כוס (125 גרם) מים חמים
  • 1/2 כוס + 1 כף (115 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (120 גרם) דבש
  • 2 ביצים קטנות
  • 1/2 כוס פחות 1 כף (85 גרם) שמן
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 1 כוסות (200 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • זסטים (רצועות קליפה) מ-2 תפוזים

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. משרים את התיון במים החמים, עד לקבלת תה בחוזק הרצוי.
  3. שמים במעבד מזון את הסוכר, הדבש, הביצים, השמן והקינמון. מעבדים במשך דקה.
  4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים 10 שניות נוספות.
  5. יוצקים את התה בעודו חם מאוד לתוך מעבד המזון, תוך שהוא פועל, ומעבדים 10 שניות נוספות.
  6. מוסיפים את קליפות התפוזים ומערבבים ידנית.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

עוגת תפוחים בניחוח קינמון

עוגת תפוחים נימוחה, עם ניחוח נפלא ותוספת של שקדים פרוסים.

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ (אפשר להשתמש בתבניות בגודל מעט שונה – הביאו בחשבון שזמן האפייה קצת ישתנה)

  • 1/2 1 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס ועוד 1 כף (115 גרם) שמן
  • 1/2 כוס (75 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 כוס (190 גרם) תפוח עץ מגורר
  • 1 כוס (100 גרם) פרוסות שקדים

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. מקציפים את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל במשך כמה דקות, עד שמתקבל קצף יציב.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזרם דק. ממשיכים להקציף עוד כמה שניות, עד שהשמן נטמע בקצף.
  4. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והקינמון.
  5. מקפלים את תערובת הקמח לקציפת הביצים, ולאחר מכן מקפלים לתוכה גם את תפוח העץ.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית, ומפזרים מעליה את השקדים.
  7. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

עוגת צימוקים ותפוחים

עוגה עסיסית עם תפוחי עץ וצימוקים.

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ (אפשר להשתמש בתבניות בגודל מעט שונה – הביאו בחשבון שזמן האפייה קצת ישתנה)

  • 2 ביצים קטנות
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2/3 כוס (130 גרם) שמן
  • 1 כוס פחות 1 כף (130 גרם) קמח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תערובת 4 תבלינים (ציפורן, קינמון, הל וג'ינג'ר)
  • 2/3 כוס (115 גרם) תפוח עץ מגורר
  • 40 גרם (כ-1/2 כוס) אגוזי פקאן או אגוזי מלך
  • 50 גרם (כ-1/3 כוס) צימוקים

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגתיות את הסוכר. ממשיכים להקציף עוד כמה דקות, עד שהסוכר נמס. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את השמן בהדרגה.
  3. מערבבים היטב את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והתבלינים, ומקפלים לתוך התערובת.
  4. מוסיפים לתערובת את התפוח המגורר, האגוזים והצימוקים, ומערבבים בעדינות.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

עוגת תפוחים ותפוזים

עוגת תפוחים אוורירית עם קליפות תפוז מסוכרות.

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ (אפשר להשתמש בתבניות בגודל מעט שונה – הביאו בחשבון שזמן האפייה קצת ישתנה)

  • 2/3 כוס (90 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (60 גרם) שמן
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 2 כפות קליפות תפוז מסוכרות
  • 1/3 כוס מיץ תפוחים
  • 2 חלבונים

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה.
  3. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. מקציפים את החלמונים במשך כמה דקות עם מחצית מהסוכר, עד שמתקבל תערובת בהירה ותפוחה. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את השמן בהדרגה.
  4. מוסיפים את קליפת התפוז והקליפות המסוכרות, ומעבדים עוד כמה שניות.
  5. ממשיכים לעבד ומוסיפים את הקמח ואת המיץ לסירוגין – בכל פעם מוסיפים כשליש מהכמות.
  6. מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מנקים היטב בסבון ובמים את קערת המיקסר ואת המקצפים (אסור שיהיו עליהם שאריות שומן, שיקשו על הקצפת החלבונים).
  7. מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. לאחר כמה שניות מגבירים את המהירות ומוסיפים להם את יתרת הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
  8. מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת הבצק.
  9. מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים כ-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.