לעודף זמן פנוי יש עלי השפעה מוזרה. אני מתחילה לנקות את הדירה, לחפש דברים מוזרים לבשל ולטפס על הקירות באופן כללי. הפעם, אחרי יומיים פרודוקטיביים במיוחד של סידורים, ביקור שיטתי בחנויות וניקיון קטנוני, הבטחתי לעצמי משהו לא אופייני בעליל: יום של בטלה.

היום התחיל נפלא: השלמת שעות שינה, שקיעה בספר שאני מקווה שלא ייגמר אף פעם והאכלת חתולי החצר (מה לעשות שבשעות הבוקר אין דברים שווים בטלוויזיה?) כשכבר התמקמתי על הספה מתוך כוונה ברורה לא לקום ממנה עד הערב גיליתי את המקום היחיד בישראל שבו ירד שלג באוגוסט: הטלוויזיה שלי.

חסרת אמונה, העברתי שוב ושוב ערוצים, כיביתי והדלקתי את המכשיר כמה פעמים ואפילו ביקשתי יפה מאלוהי הטלוויזיות - אבל הכל היה לשווא. כל שנותר לעשות היה לקום מהספה, להיווכח כי החתולים בחצר לא רעבים בכלל והסוללה של הספר האלקטרוני נגמרה - וללכת להכין משהו מנחם לארוחת ערב.

מרכיבים

שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ

1 חבילה עלי תרד טריים, שטופים וקצוצים דק

12 דפי לזניה

1 גביע (250 גרם) קוטג'

1/2 מכל (1/2 כוס) שמנת מתוקה לבישול

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מחממים שמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד שהוא זהוב. מוסיפים את עלי התרד, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים ומכבים את האש. מניחים בצד.

2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

3. מרתיחים בסיר מים עם מלח. מבשלים את הלזניה 5-4 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים. כדאי לוודא שהדפים מופרדים ולא נדבקים אחד לשני (אם משתמשים בעלי לזניה טריים, מדלגים על הבישול).

4. בזמן שהלזניה מתבשלת, מערבבים בקערה את הקוטג' והשמנת. מתבלים במלח ובפלפל, ואם רוצים מוסיפים חופן גבינה מגוררת.

5. משמנים תבנית בינונית (בגודל של כ-20X30 ס"מ). מסדרים בתחתית התבנית שכבה של דפי לזניה, ומשטחים עליהם מחצית מתערובת הקוטג'.

6. מניחים על התערובת דפי לזניה נוספים, ומפזרים עליהם מחצית מכמות התרד ומחצית מכמות הגבינה המגוררת.

7. מסדרים על התרד והגבינה עוד דפי לזניה, ויוצקים עליהם את יתרת תערובת הקוטג'.

8. מכסים בדפי הלזניה הנותרים, ומפזרים עליהם את יתרת התרד והגבינה המגוררת.

9. מטפטפים על הלזניה מעט שמן זית, ואופים כ-20 דקות - עד שהשכבה העליונה שחומה.

טיפים וגיוונים

אפשר להכין את הלזניה גם בתבנית קטנה יותר (אינגליש קייק, למשל). קחו בחשבון שמספר השכבות יהיה גדול יותר, ומשך האפייה עשוי להתארך מעט.

כמו רוב מה שאני מכינה, גם הלזניה הזאת נולדה מהצורך להשתמש במצרכים שיש בבית – במקום לזרוק אותם בסוף. אז תרגישו חופשיים להחליף חלק מהמרכיבים במה שיש לכם במקרר או במזווה: את הקוטג', למשל, אפשר להחליף בגבינה לבנה; את הגבינה הצהובה בבולגרית; ואת התרד בירקות אחרים – הקפיצו אותם כמה דקות במחברת יחד עם הבצל המטוגן, כדי לרכך אותם לפני האפייה.