המתכון באדיבות רשת המאפיות "קיורטוש".

עוד עוגות לראש השנה:

מרכיבים

תבנית בקוטר 20 ס"מ ובגובה 3-2 ס"מ (אפשר להשתמש גם בתבנית חד-פעמית)

לבצק

  • 100 גרם חמאה או מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות
  • 4 כפות (50 גרם) סוכר
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 ביצה קטנה

למלית הדבש

  • 2 כפות מים
  • 1 כף גדושה דבש
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף גדושה ריבת תות
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 ביצה קטנה
  • 1/3 כוס (45 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קקאו
  • 1/2 כפית קינמון

לקישוט

  • 4-3 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית, מקולפים ומגולענים
  • מעט חמאה או מרגרינה מומסת
  • מעט סוכר
  • מעט קינמון

בנוסף

  • כ-500 גרם קטניות יבשות (למשל, חומוס או שעועית), שישמשו משקולת בזמן אפיית הבצק

אופן ההכנה

הבצק

  1. שמים במעבד מזון (או במיקסר עם וו הגיטרה) את החמאה, הסוכר והקמח. מעבדים בכמה פולסים קצרים, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים בעוד כמה פולסים, עד שנוצר גוש בצק. חשוב שעיבוד הבצק יהיה כמה שיותר קצר: עיבוד יתר יפגע בפריכות הפאי.
  3. משטחים מעט את הבצק, עוטפים היטב בפלסטיק נצמד ומניחים לשעתיים במקרר.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו גדול במקצת מזה של התבנית.
  6. מרפדים בבצק את תחתית התבנית ואת דפנותיה. מכסים את הבצק (כולל הדפנות) בנייר אלומיניום ומניחים במקפיא ל-10 דקות.
  7. מניחים את הקטניות היבשות בתבנית הפאי, על נייר האלומיניום (הקטניות ימנעו מתחתית הבצק לתפוח באפייה, וגם ישמרו על הדפנות ישרות).
  8. אופים 15 דקות.
  9. מוציאים מהתנור, מסירים את הקטניות ואת נייר האלומיניום ומצננים (את הקטניות מצננים ושומרים בכלי אטום - אפשר להשתמש בהן עוד פעמים רבות כמשקולת).

המלית

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים היטב את המים והדבש, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית – חשוב שיישאר מרווח של לפחות 1/2 ס"מ מגובה שפת דפנות הבצק.
  5. חותכים את התפוחים לפלחים, ומסדרים על מלית הדבש בצורת מניפה.
  6. ממיסים מעט חמאה או מרגרינה, ומערבבים עם מעט סוכר וקינמון. מברישים את התפוחים בתערובת.
  7. אופים את הפאי כ-35 דקות, עד שהוא מזהיב והתפוחים מעט נצרבים.