10 דקות - ויש עוגה. עוגת תפוחים עם בישקוטים (צילום: אסנת לסטר       )
10 דקות - ויש עוגה. עוגת תפוחים עם בישקוטים (צילום: אסנת לסטר )

כשאמא שלי נפטרה, מצאתי במטבח שלה קופסה ישנה וקצת מפורקת, שבה המון פתקים דהויים ומתפוררים שעליהם כתובים מתכונים בכתב ידה.

בזהירות עברתי דף-דף וקראתי את כל המתכונים, שעל כל אחד מהם גם היה כתוב בסוגריים ממי קיבלה אמא את המתכון. ואז נתקלתי במתכון של עוגת הבישקוטים עם קצפת ורסק תפוחים. מאז אותו יום אני מכינה את העוגה הזאת באופן קבוע, ובכל פעם נזכרת באמא ומדמיינת אותה מכינה את העוגה בעצמה.

לקראת ראש השנה אני משתפת אתכם במתכון של עוגת הבישקוטים הטעימה, ובשלושה מתכונים נוספים של עוגות תפוחים מהירות במיוחד.

עוד עוגות בערוץ האוכל של Xnet:

עוגת שוקולד עשירה ופשוטה עם טריק עסיסי במיוחד

עוגת תפוזים: 3 מתכונים קלים ונפלאים

עוגות דבש: 5 מתכונים מנצחים

התחבא בקופסה. המתכון בכתב ידה של רות ראונר, אמה של אסנת (צילום: אסנת לסטר       )
התחבא בקופסה. המתכון בכתב ידה של רות ראונר, אמה של אסנת (צילום: אסנת לסטר )

עוגת בישקוטים ורסק תפוחי עץ

מתכון של אמא שלי, רות ראונר מנתניה. מרכיבים

1/2 חבילת בישקוטים

1/4 עד 1/3 כוס יין אדום מתוק

1 קופסה (כ-500 גרם) רסק תפוחי עץ

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

1 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מסדרים את הבישקוטים בצפיפות בתחתית תבנית או כלי הגשה אחר.

2. מרטיבים את הבישקוטים ביין.

3. משטחים את רסק תפוחי העץ על הבישקוטים.

4. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ואבקת הפודינג (אם משתמשים בה) עד שמתקבלת קצפת יציבה. משטחים או מזלפים על רסק תפוחי העץ.

5. העוגה טעימה אפילו יותר יום לאחר הכנתה.

עוגת תפוחים במיקרוגל

עוגת תפוחים במיקרוגל (צילום: אסנת לסטר)
עוגת תפוחים במיקרוגל (צילום: אסנת לסטר)
מתכון של אסנת לסטר. מרכיבים לבצק

300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח תופח (אפשר להשתמש גם בקמח רגיל ולהוסיף לו כפית גדושה של אבקת אפייה)

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כפית גדושה קינמון

3 ביצים

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

3/4 כוס שמן

לשימון וציפוי התבנית

כמות נדיבה של חמאה

3-2 כפות אבקת סוכר

1 כף קינמון

לקישוט

3 תפוחי עץ – קלופים, נקיים מזרעים ופרוסים דק-דק

לקישוט

1/2 כפית קינמון

1 כף שוקולד מגורר

אופן ההכנה

1. מערבבים את הקמח, הסוכר, סוכר הווניל והקינמון.

2. שמים בקערה גדולה את הביצים, השמנת והשמן, ומערבבים (באמצעות כף או מיקסר).

3. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לקערת הערבוב – עושים זאת בהדרגה, ותוך ערבוב. ממשיכים לערבב רק עד שמתקבל בצק אחיד.

4. משמנים היטב את התחתית והדפנות של תבנית אפייה המתאימה למיקרוגל. מפזרים בתבנית את אבקת הסוכר והקינמון.

5. יוצקים לתבנית מחצית מכמות הבצק ומיישרים.

6. מסדרים את פרוסות תפוחי העץ על הבצק שבתבנית.

7. יוצקים על התפוחים את יתרת הבצק ומיישרים.

8. מפזרים על העוגה קינמון ושוקולד מגורר.

9. אופים כ-10 דקות במיקרוגל בעוצמה מרבית (משך האפייה ישתנה בהתאם לעוצמת המיקרוגל).

10. מקררים ומעבירים לצלחת הגשה.

טורט תפוחים

טורט תפוחים (צילום: אסנת לסטר)
טורט תפוחים (צילום: אסנת לסטר)
מתכון של ג'קלין אבו מקרית ביאליק. מרכיבים (תבנית בקוטר 28 ס"מ) למילוי

6 תפוחים פרוסים

1/2 כוס סוכר

1 כף קינמון

לבצק

6 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

2 כוסות קמח תופח

קליפה מגוררת מלימון אחד

לקישוט

1 כף סוכר חום

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.

2. מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי ומניחים בצד.

3. מכינים את הבצק: מקציפים את הביצים עם כוס הסוכר במשך כמה דקות, עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את כוס השמן תוך כדי הקצפה אטית. מקפלים בהדרגה לתוך התערובת את הקמח וגרדת הלימון.

4. יוצקים את התערובת לתבנית, ומסדרים עליה את פרוסות התפוחים בצורת מניפה.

5. מפזרים על העוגה את הסוכר החום.

6. אופים 30-25 דקות.

עוגת תפוחים

עוגת תפוחים (צילום: אסנת לסטר)
עוגת תפוחים (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של עדנה גליק מעפולה.

מרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ) לבצק

1/2 1 כוסות קמח

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

2 כפות סוכר

קורט מלח

100 גרם חמאה או מרגרינה, רכה

1 ביצה

1/4 כוס מים פושרים

למילוי

1/2 כוס ריבה באיזה טעם שרוצים

5-4 ביסקוויטים

9 תפוחי עץ, מגוררים וסחוטים מנוזלים

2 כפות סוכר

1 כף קמח

לקישוט

אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.

2. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. בקערה נפרדת מערבבים את החמאה, הביצה והמים. מוסיפים לקערה את תערובת הקמח, ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.

3. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים מחצית אחת ומשטחים בתבנית.

4. מורחים את הריבה על הבצק.

5. מפוררים את הביסקוויטים ומפזרים על גבי הריבה.

6. מוסיפים לתפוחים המגוררים את הסוכר והקמח, ומפזרים בתבנית.

7. מרדדים את המחצית השנייה של הבצק ומכסים את שכבת התפוחים.

8. מנקבים בבצק חורים באמצעות מזלג .

9. אופים 40-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.

10. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת , המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע