ד"ש משנות ה-80. גלידת יוגורט ומנגו עם פסיפלורה (צילום: מגי סיון)
ד"ש משנות ה-80. גלידת יוגורט ומנגו עם פסיפלורה (צילום: מגי סיון)

המתכון שתפגשו עוד רגע מוכר ואהוב, ומופיע בגרסאות שונות בשני ספרי בישול לפחות. אבל שווה להביא אותו כאן משתי סיבות: אל"ף, כי הוא עבר שדרוג קל; ובי"ת, תמיד יש את הדור שלא ידע את "בישולה".

עוד מתכונים מהירים בבלוג 5:3

סלט פסטה ב-10 דקות

עוף בשמן זית, סויה וטריאקי

פשטידת בצל מהירה עם פטנט

גלידת יוגורט

מרכיבים (6-4 מנות)

1 קופסה "פריגת" מנגו קפוא

3 או 4 גביעי יוגורט 3% בטעם טבעי

8-6 פסיפלורות

אופן ההכנה

1. מערבבים את ה"פריגת" והיוגורט בקערת זכוכית שיכולה להיכנס למקפיא (במקום בקערת זכוכית השתמשתי בקופסת פלסטיק ריקה של גלידה. זה מאוד אקולוגי מצדי, לדעתי). עכשיו צריך לומר, אצלי במשפחה אני היחידה שאוהבת את גרסת ארבעת הגביעים, שבה הגלידה יוצאת חמצמצה קמעה. כל היתר מעדיפים פרופורציה של שלושה גביעי יוגורט על גביע מנגו, שמניבה תוצאה מתוקה בהרבה.

2. מכניסים למקפיא. פעם בשעה מוציאים, מערבבים במזלג ומחזירים למקפיא. בסך הכל התערובת צריכה להיות במקפיא משהו כמו שלוש-ארבע שעות עד שהיא מוכנה.

3. מעבירים את הגלידה לכלי הגשה אישיים וסוחטים פסיפלורה אחת או שתיים מעל כל מנה.