החופש הגדול כבר נכנס אמנם לישורת האחרונה, אך הילדים עדיין זקוקים לתעסוקה כדי להעביר את שעות היום הארוכות. "ילדים אופים", ספרה החדש של דנית סלומון (הוצאת "קוראים"), יכול לספק פתרון להורים המיואשים: לשלוח את הילדים למטבח!

הספר כולל עשרות מתכונים פשוטים ומפורטים, שהותאמו במיוחד לילדים – ובעצם, לכל מי שעושה את צעדיו הראשונים באפייה. עם קצת עזרה (והשגחה, כמובן), הקטנטנים יעבירו במטבח כמה שעות מהנות, שבסופן יוכלו להתגאות לא רק בכך שעיצבנו פחות את אבא ואמא – אלא גם בכך שהכינו עוגה במו ידיהם.

לפניכם מתכון מתוך הספר, שהילדים ישמחו לא רק להכין - אלא גם לאכול.

עוגת שיש

עוגה בחושה קלאסית, העשויה מכמויות כמעט שוות של שומן, סוכר, ביצים וקמח. לעוגה הזאת מוסיפים וניל, קליפת הדרים מגוררת, מיץ לימון ושוקולד, ומשחקים בצבעים של תערובת השוקולד והתערובת הלבנה. העוגה שומרת על טריותה ועל טעמה המשובח (בכלי מכוסה, כמובן) עד שבוע ימים.

אם רוצים להפוך את העוגה לחגיגית יותר, אפשר לצפות אותה בגנאש שוקולד.

כלים
  • תבנית ארובה גבוהה מתפרקת בקוטר 24-22 ס"מ, או תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
  • מיקסר ידני
  • 2 קערות ערבול
  • קערית חסינת חום

מרכיבים
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כף קורנפלור
  • 75 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מתפוז או מלימון גדול
  • 3 ביצים
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/2 1 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים בכפית מהחמאה תבנית ארובה גבוהה מתפרקת בקוטר 24-22 ס"מ - תחתית, דפנות וארובה - וזורים את הקורנפלור על החלקים המשומנים. מטים ומנערים את התבנית, כדי שהקורנפלור יאבק אותה באופן אחיד. מנערים את העודפים לכיור.
  2. שמים את קוביות השוקולד בקערית חסינת החום וממיסים את השוקולד במיקרוגל: מחממים 30 שניות, בוחשים – וחוזרים על החימום הקצר והבחישה עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מניחים לשוקולד להצטנן רק עד שגומרים לערבל את תערובת העוגה, כדי שלא יתקשה.
  3. בקערת ערבול גדולה מערבלים יחד את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והקליפה המגוררת במשך 5-4 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת אוורירית.
  4. שוברים את הביצים לקערית וטורפים אותן במזלג. מוסיפים את הביצים לתערובת החמאה - שליש הכמות בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.
  5. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה לתוך קערת הערבול, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים (בשלב זה חשוב לעבד את התערובת כמה שפחות – עיבוד יתר יגרום לעוגה להיות קשה ודחוסה).
  6. מעבירים בערך שלוש־חמישיות מכמות התערובת לקערת הערבול השנייה. מוסיפים לקערה הראשונה את השוקולד המומס ואת אבקת הקקאו ומערבלים קצרות - רק עד שהתערובת אחידה.
  7. מניחים בתבנית כפות מלאות מהתערובת החומה ומהתערובת הלבנה - זו לצד זו וזו מעל זו לסירוגין (ראו תמונה מימין).
  8. מחליקים את פני התערובות שבתבנית. בעזרת להב סכין מערבבים קצת את שתי התערובת זו לתוך זו - לא יותר מדי, כך שיישארו גושים מובחנים (ראו תמונה מימין).
  9. מחדירים את להב הסכין לתוך מרכז תערובת העוגה לכל עומקה ומריצים אותו בעיגול במקביל לדפנות התבנית (בפעולה זו יוצרים מוצא נוח לאדים שנוצרים בזמן האפייה ומונעים "פיצוצים" בקרום העוגה במקומות לא מתוכננים).
  10. אופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות, עד שפני העוגה יבשים וקיסם עץ ארוך שננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש.
  11. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לגמרי בתבנית. משחררים את העוגה מדפנות התבנית, מוציאים ומעבירים למגש.