גרסה קצת שונה של המנה המוכרת, שקיבלתי מחברתי עירית. עירית אכלה את המנה במסעדה, התלהבה, ומיד ביקשה – וקיבלה – את המתכון.

רציתי להכין את החצילים לסוף השבוע, אך מכיוון שלא רציתי להיכנס לעסקי טיגון ביום שישי טיגנתי אותם כבר ביום רביעי. שמרתי את החצילים במקרר, ולפני סעודה ראשונה של שבת חיממתי אותם בתוך הקופסה הסגורה על הפלטה. הגשתי אותם חמים במרכז צלחת טחינה עצבנית - וזה היה להיט. אפשר כמובן לחמם את החצילים גם בתנור – כמה דקות ב-180 מעלות יעשו את העבודה.

מרכיבים

(מתקבלת כמות גדולה מאוד, אפשר לחלק ב-2)

  • 2 חצילים קלופים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כפיות קארי
  • 1 כפית גדושה חרדל (כל חרדל שרוצים)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 8-5 כפות פירורי לחם
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  1. טורפים את הביצים בקערה בינונית.
  2. מוסיפים לקערה את החצילים, הקארי, החרדל, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  3. מוספים את פירורי הלחם ומערבבים שוב (מדובר בכמות קטנה - רק מעט ממנה יגיע לכל קוביית חציל, וזה בסדר).
  4. מטגנים בשמן עמוק וחם מאוד (180 מעלות), עד שהחצילים מזהיבים (בזכות טמפרטורת השמן ופירורי הלחם, החצילים כמעט לא סופגים את השמן).
  5. מניחים על מגבת נייר, לספיגת עודפי השמן.
  6. מגישים עם טחינה טובה וזוללים.