אם אפשר לשלב גזר עם קמח מחיטה מלאה ולקבל עוגה אוורירית, טעימה ובריאה, למה לא להוסיף לחגיגה גם אננס ואוכמניות?
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק בגודל של כ-8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ
- 2 ביצים בגודל L
- 2 כפות שמן
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 כוס ועוד 1 כף (135 גרם) קמח מלא
- 1/3 כוס (45 גרם) קמח לבן (רצוי קמח מיוחד ללחם – נמכר בכל רשתות השיווק)
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 2 כפיות קינמון
- 1 כוס דחוסה (150 גרם) גזר מגורד
- 1/3 כוס (50 גרם) אננס (טרי או משומר)
- 1/3 כוס (50 גרם) אוכמניות (טריות או קפואות)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערת המיקסר את הביצים והשמן, ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף כמה דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מערבבים היטב את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון. מקפלים בעדינות לתוך הקציפה.
- מקפלים לקציפה גם את הגזר, האננס והאוכמניות.
- אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- שף קונדיטור תומר כבירי הוא מרכז מגמת פטיסרי בבית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים