אנחנו קוראות להן "נשיקות של רקדניות" - פרחי מרנג ורדרדים, מתוקים ופריכים. אפשר לשדרג את טעמם של הוורדים היפים האלה באמצעות כמה טיפות של תמצית פטל טבעית או מי ורדים.
עוד קישוטי שולחן טעימים של פטי גאטו :מרכיבים
- 4 חלבונים של ביצה בינונית (150 גרם), בטמפרטורת החדר
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 150 גרם (1/3 1 כוסות) אבקת סוכר
- טיפות אחדות של צבע מאכל ורוד
- טיפות אחדות של תמצית וניל או תמצית פטל טבעית או תמצית מי ורדים
סרטון המדגים את טכניקת הזילוף
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מרתיחים מעט מים בסיר גדול, ומניחים מעליו את קערת המיקסר (מקפידים שהמים לא ייגעו בקערה). שמים בקערה את החלבונים והסוכר, ומקציפים דקה-שתיים באמצעות מטרפה - עד שהסוכר נמס.
- מעבירים את הקערה למיקסר, וממשיכים להקציף 7-5 דקות עד לקבלת קצף יציב.
- מוציאים את הקערה מהמערבל. מנפים לתוכה את אבקת הסוכר ומקפלים אותה לתוך התערובת באמצעות מרית.
- מוסיפים צבע מאכל ותמצית טעם, ומקפלים לתוך התערובת.
- מעבירים את הקצף לשק זילוף עם צנתר משונן (למשל, 2D של ווילטון). מזלפים בתבנית ספירלות, מהמרכז כלפי חוץ, ליצירת צורת ורדים.
- מייבשים את הוורדים בתנור במשך 3 שעות לפחות, עד שהם מתנתקים בקלות מנייר האפייה.
- מצננים ושומרים במכל אטום הרחק מלחות.
- הכותבות הן בעלות חברת פטי גאטו, המתמחה בהפקת מסיבות קונספט מתוקות. לחצו כאן לאתר
. לעמוד הפייסבוק של פטי גאטו – לחצו כאן