אנחנו קוראות להן "נשיקות של רקדניות" - פרחי מרנג ורדרדים, מתוקים ופריכים. אפשר לשדרג את טעמם של הוורדים היפים האלה באמצעות כמה טיפות של תמצית פטל טבעית או מי ורדים.

עוד קישוטי שולחן טעימים של פטי גאטו :

מרכיבים

  • 4 חלבונים של ביצה בינונית (150 גרם), בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 150 גרם (1/3 1 כוסות) אבקת סוכר
  • טיפות אחדות של צבע מאכל ורוד
  • טיפות אחדות של תמצית וניל או תמצית פטל טבעית או תמצית מי ורדים

סרטון המדגים את טכניקת הזילוף

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מרתיחים מעט מים בסיר גדול, ומניחים מעליו את קערת המיקסר (מקפידים שהמים לא ייגעו בקערה). שמים בקערה את החלבונים והסוכר, ומקציפים דקה-שתיים באמצעות מטרפה - עד שהסוכר נמס.
  3. מעבירים את הקערה למיקסר, וממשיכים להקציף 7-5 דקות עד לקבלת קצף יציב.
  4. מוציאים את הקערה מהמערבל. מנפים לתוכה את אבקת הסוכר ומקפלים אותה לתוך התערובת באמצעות מרית.
  5. מוסיפים צבע מאכל ותמצית טעם, ומקפלים לתוך התערובת.
  6. מעבירים את הקצף לשק זילוף עם צנתר משונן (למשל, 2D של ווילטון). מזלפים בתבנית ספירלות, מהמרכז כלפי חוץ, ליצירת צורת ורדים.
  7. מייבשים את הוורדים בתנור במשך 3 שעות לפחות, עד שהם מתנתקים בקלות מנייר האפייה.
  8. מצננים ושומרים במכל אטום הרחק מלחות.