מתכון של ליטל ארזי, באדיבות גבינות "פיראוס".

מרכיבים

8 תבניות בקוטר 7 ס"מ (אפשר גם חד-פעמיות)

לבצק
  • 2 כוסות (280) גרם קמח
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • 190 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה טרופה

(לחלופין, אפשר להשתמש ב-450 גרם בצק פריך מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן)

למילוי
  • 8 כפיות ממרח זיתים
  • 10 עגבניות מיובשות קצוצות דק
  • 250 גרם גבינת עזים למריחה 5% שומן
  • 3 עגבניות חצויות לרוחבן
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה

הבצק (אם אתם משתמשים בבצק מוכן – התחילו בשלב 5)

  1. שמים במעבד מזון את הקמח, המלח וקוביות החמאה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק פירורי.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). אם הבצק עדיין פירורי, מוסיפים 1 כף מים קרים - ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.
  3. יוצרים מהבצק כדור, ומשטחים אותו לדיסקה. עוטפים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
  4. מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ (במקום על משטח מקומח, אפשר גם לרדד את הבצק בין שני דפים של נייר אפייה).
  5. משמנים את התבניות ומקמחים אותן. מנערים את עודפי הקמח.
  6. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים בתבניות. מהדקים לבסיס ולשוליים, ומסירים משפתי התבניות את הבצק המיותר באמצעות סכין.
  7. מחוררים את הבצק באמצעות מזלג (כדי שלא יתנפח באפייה). מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים עליו שעועית יבשה או חומוס (הקטניות ישמשו כמשקולות וימנעו מהבצק לתפוח).
  8. אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מסירים את הקטניות ואת נייר האפייה ואופים 15-10 דקות נוספות, עד שהבצק מזהיב. מצננים לחלוטין.

הרכבת הטארט
  1. מורחים על הקלתיות מממרח הזיתים, ומפזרים מעל את העגבניות המיובשות.
  2. ממלאים את הקלתיות בגבינת העזים, ובאמצעות כפית יוצרים גומה במרכז הגבינה.
  3. סוחטים לתוך הגומות את העגבניות, ומתבלים במעט שמן זית ומלח.
  4. כדאי להגיש עם סלט ירוק קטן.