מתכון של ליטל ארזי, באדיבות גבינות "פיראוס".
מרכיבים
8 תבניות בקוטר 7 ס"מ (אפשר גם חד-פעמיות)
לבצק- 2 כוסות (280) גרם קמח
- 1/4 כפית מלח
- 190 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 ביצה טרופה
(לחלופין, אפשר להשתמש ב-450 גרם בצק פריך מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן)
למילוי- 8 כפיות ממרח זיתים
- 10 עגבניות מיובשות קצוצות דק
- 250 גרם גבינת עזים למריחה 5% שומן
- 3 עגבניות חצויות לרוחבן
- שמן זית
- מלח
אופן ההכנה
הבצק (אם אתם משתמשים בבצק מוכן – התחילו בשלב 5)
- שמים במעבד מזון את הקמח, המלח וקוביות החמאה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק פירורי.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). אם הבצק עדיין פירורי, מוסיפים 1 כף מים קרים - ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.
- יוצרים מהבצק כדור, ומשטחים אותו לדיסקה. עוטפים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
- מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ (במקום על משטח מקומח, אפשר גם לרדד את הבצק בין שני דפים של נייר אפייה).
- משמנים את התבניות ומקמחים אותן. מנערים את עודפי הקמח.
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים בתבניות. מהדקים לבסיס ולשוליים, ומסירים משפתי התבניות את הבצק המיותר באמצעות סכין.
- מחוררים את הבצק באמצעות מזלג (כדי שלא יתנפח באפייה). מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים עליו שעועית יבשה או חומוס (הקטניות ישמשו כמשקולות וימנעו מהבצק לתפוח).
- אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מסירים את הקטניות ואת נייר האפייה ואופים 15-10 דקות נוספות, עד שהבצק מזהיב. מצננים לחלוטין.
- מורחים על הקלתיות מממרח הזיתים, ומפזרים מעל את העגבניות המיובשות.
- ממלאים את הקלתיות בגבינת העזים, ובאמצעות כפית יוצרים גומה במרכז הגבינה.
- סוחטים לתוך הגומות את העגבניות, ומתבלים במעט שמן זית ומלח.
- כדאי להגיש עם סלט ירוק קטן.