המתכון באדיבות ענת ואן דר ואלט, השפית של "שפע קייטרינג".

מרכיבים (5 מנות)

  • 250 גרם תאנים טריות, חתוכות לשישיות
  • 1 כף סוכר חום
  • מעט שמן זית
  • 1 ק"ג רביולי במילוי ריקוטה, טרי או קפוא
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 תרמילי הל או 1/4 כפית הל טחון
  • 1/4 כפית ג'ינגר טרי גרוס או 1 כפית ג'ינגר מסוכר קצוץ
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול
  • 10 שערות זעפרן

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את התאנים לשמיניות, אך לא עד הסוף – כך שהפרוסות יישארו מחוברות בבסיסן. פורשים את התאנים החתוכות לצורת כוכב (כמו בתמונה) ומניחים בתבנית, זו לצד זו.
  3. זורים את הסוכר החום על התאנים. צולים כ-7 דקות, עד שהסוכר נמס ומזהיב קלות (חשוב להשגיח על התאנים כשהן בתנור, כדי שהסוכר לא יישרף). שומרים בצד.
  4. מבשלים את הרביולי לפי הוראות היצרן.
  5. מחממים במחבת גדולה מעט שמן זית על אש גבוהה. מוסיפים את הרביולי ומקפיצים 4-3 דקות.
  6. מוספים את השום, ההל, הג'ינג'ר, הפלפל וקורט מלח, וממשיכים להקפיץ כ-3 דקות.
  7. מוספים את השמנת והזעפרן. מביאים לרתיחה קלה ומורידים מיד מהאש.
  8. מעבירים לצלחות הגשה, ומניחים על כל מנה תאנה מקורמלת.