המתכון באדיבות ענת ואן דר ואלט, השפית של "שפע קייטרינג".
מרכיבים (5 מנות)
- 250 גרם תאנים טריות, חתוכות לשישיות
- 1 כף סוכר חום
- מעט שמן זית
- 1 ק"ג רביולי במילוי ריקוטה, טרי או קפוא
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 תרמילי הל או 1/4 כפית הל טחון
- 1/4 כפית ג'ינגר טרי גרוס או 1 כפית ג'ינגר מסוכר קצוץ
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט מלח
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול
- 10 שערות זעפרן
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חותכים את התאנים לשמיניות, אך לא עד הסוף – כך שהפרוסות יישארו מחוברות בבסיסן. פורשים את התאנים החתוכות לצורת כוכב (כמו בתמונה) ומניחים בתבנית, זו לצד זו.
- זורים את הסוכר החום על התאנים. צולים כ-7 דקות, עד שהסוכר נמס ומזהיב קלות (חשוב להשגיח על התאנים כשהן בתנור, כדי שהסוכר לא יישרף). שומרים בצד.
- מבשלים את הרביולי לפי הוראות היצרן.
- מחממים במחבת גדולה מעט שמן זית על אש גבוהה. מוסיפים את הרביולי ומקפיצים 4-3 דקות.
- מוספים את השום, ההל, הג'ינג'ר, הפלפל וקורט מלח, וממשיכים להקפיץ כ-3 דקות.
- מוספים את השמנת והזעפרן. מביאים לרתיחה קלה ומורידים מיד מהאש.
- מעבירים לצלחות הגשה, ומניחים על כל מנה תאנה מקורמלת.