מתכון של ליטל ארזי, באדיבות גבינות "פיראוס".

מרכיבים (כ-30 יחידות)

לבצק
  • 4 כוסות קמח
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס שמן
  • 200 גרם חמאה רכה
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת גס
למילוי
  • 1 תפוח אדמה בינוני
  • 1/2 ביצה בגודל L
  • 240 גרם גבינת עזים למריחה 5% שומן
  • 1/4 כוס גבינה בולגרית מפוררת
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת גס
  • 1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת גס
לקישוט
  • 1 ביצה טרופה
  • פרג

אופן ההכנה

  1. שמים במעבד המזון (או במיקסר שהותקן בו וו הגיטרה) את כל מרכיבי הבצק, למעט גבינת הפרמזן. מעבדים קצרות, רק עד שהבצק מתחיל להתאחד.
  2. מוסיפים את הפרמזן ומערבבים קצרות, רק עד לקבלת בצק אחיד (חשוב להקפיד על עיבוד קצר ככל האפשר של הבצק – כך הוא יהיה פריך יותר).
  3. מכסים את הבצק בפלסטיק נצמד, ומניחים במקרר לשעה.
  4. מכינים את המילוי: מקלפים את תפוח האדמה ומבשלים אותו במים רותחים עד שהוא מתרכך. מועכים את תפוח האדמה למחית ומוסיפים לו את שאר מרכיבי המילוי. מערבבים היטב.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ באמצעות כוס או חותכן עוגיות.
  7. שמים במרכז כל עיגול בצק ככפית מהמילוי. מקפלים את העיגולים לחצי, ומהדקים את השוליים היטב.
  8. מברישים את הבורקסים בביצה טרופה ומפזרים עליהם פרג.
  9. אופים כ-30 דקות, עד שהבורקסים זהובים.