מתכון של ליטל ארזי, באדיבות גבינות "פיראוס".
מרכיבים (כ-30 יחידות)
לבצק- 4 כוסות קמח
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס שמן
- 200 גרם חמאה רכה
- קורט מלח
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת גס
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 1/2 ביצה בגודל L
- 240 גרם גבינת עזים למריחה 5% שומן
- 1/4 כוס גבינה בולגרית מפוררת
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת גס
- 1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת גס
- 1 ביצה טרופה
- פרג
אופן ההכנה
- שמים במעבד המזון (או במיקסר שהותקן בו וו הגיטרה) את כל מרכיבי הבצק, למעט גבינת הפרמזן. מעבדים קצרות, רק עד שהבצק מתחיל להתאחד.
- מוסיפים את הפרמזן ומערבבים קצרות, רק עד לקבלת בצק אחיד (חשוב להקפיד על עיבוד קצר ככל האפשר של הבצק – כך הוא יהיה פריך יותר).
- מכסים את הבצק בפלסטיק נצמד, ומניחים במקרר לשעה.
- מכינים את המילוי: מקלפים את תפוח האדמה ומבשלים אותו במים רותחים עד שהוא מתרכך. מועכים את תפוח האדמה למחית ומוסיפים לו את שאר מרכיבי המילוי. מערבבים היטב.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ באמצעות כוס או חותכן עוגיות.
- שמים במרכז כל עיגול בצק ככפית מהמילוי. מקפלים את העיגולים לחצי, ומהדקים את השוליים היטב.
- מברישים את הבורקסים בביצה טרופה ומפזרים עליהם פרג.
- אופים כ-30 דקות, עד שהבורקסים זהובים.