המתכון באדיבות ארז שבו, שף ובעלים של מסעדת "כרמא" בעין כרם.

מרכיבים (4 מנות)

  • 500 גרם תפוחי אדמה (רצוי להשתמש בזן דזירה בעל הקליפה האדומה – הוא מכיל פחות מים, כך שהצ'יפס יהיו יותר פריכים)
  • 600 גרם פילה דג קוד או בורי, ללא עצמות

לבלילה
  • 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח
  • 1 ביצה
  • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 1 כף) מים קרים
  • קורט מלח

לציפוי
  • 50 גרם (כ-1/2 כוס) שקדים פרוסים
  • 250 גרם פירורי לחם
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לאורכם לשמיניות. מעבירים לקערה מלאה במי קרח ומשרים כחצי שעה (ההשריה תיצור צ'יפס יותר פריכים).
  2. שמים בקערה את כל מרכיבי הבלילה, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  3. מכינים את תערובת הציפוי: מחממים מחבת יבשה על להבה בינונית. מוסיפים את השקדים וקולים אותם, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם מזהיבים. שמים את השקדים בקערה עם שאר מרכיבי הציפוי ומערבבים.
  4. מחממים בסיר או בצ'יפסר שמן עמוק (טמפרטורת הטיגון האידיאלית היא 180 מעלות).
  5. טובלים את נתחי הפילה בבלילה, ולאחר מכן בציפוי. מניחים בזהירות בשמן הלוהט ומטגנים כ-3 דקות, עד להזהבה.
  6. מוציאים את פלחי תפוחי האדמה מהמים, ומייבשים היטב במגבת (רגילה או מנייר). מטגנים כמה דקות, עד שהצ'יפס פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.
  7. מגישים מיד.