בצעירותי נסעתי הרבה לסקנדינביה, שם פירות היער גדלים בשפע בקיץ. יום קיצי אחד, עת שוטטתי להנאתי בסמטאות העיר העתיקה של שטוקהולם, נכנסתי לבית קפה קטן וטעמתי בו עוגת אוכמניות נהדרת. לא עבר זמן רב עד שהמתכון היה בידי.

עוד עוגות בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ

  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 115 גרם חמאה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 150 גרם (כ-1/2 1 כוסות) אוכמניות טריות או קפואות ומופשרות
  • 2 כפות קמח לציפוי האוכמניות

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות.
  2. מערבבים היטב את הקמח (לא כולל 2 הכפות המיועדות לציפוי האוכמניות) עם אבקת האפייה והמלח (רצוי לנפות אותם יחדיו).
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני או לבחוש ידנית עם כף או מטרפה). מקרימים את החמאה והסוכר, ומוסיפים בהדרגה את הביצים ותמצית הווניל.
  4. מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הקמח, ומעבדים קצרות – רק עד שהקמח נטמע בתערובת (מרגע שמוסיפים את הקמח חשוב לעבד את התערובת כמה שפחות – עיבוד יתר יהפוך את העוגה לקשה ו"חונקת").
  5. מערבבים את האוכמניות עם 2 כפות הקמח ומוסיפים לתערובת. מעבדים קצרות, רק עד שהאוכמניות נבלעות בתערובת.
  6. יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות.