הטבע מציע לנו מטמון יקר: ירקות בשלל צבעים, צורות וטעמים - שילוב מושלם של בריאות והנאה. ירקות הם מקור מצוין לוויטמינים ולמינרלים חיוניים, לסיבים תזונתיים ולעוד הרבה מרכיבים בריאים. יתרון נוסף של ירקות הוא שהם בריאים בכל צורת הכנה. לכן אתם יכולים להשתמש בירקות כשהם טריים, קפואים, מיובשים, מאודים וצלויים. רק זכרו שכדי ליהנות משלל היתרונות האלה כדאי לצרוך מדי יום ירקות בחמישה צבעים, שכן ירקות בצבעים שונים מכילים מרכיבים בריאים שונים.

ומה עושים עם ילדים שלא מוכנים לאכול ירקות?

עדיף לא לכפות על ילדים לאכול ירקות, אך כדאי לזכור שלעתים נדרשות כעשר חשיפות למזון חדש עד שילד מסכים לטעום אותו. נסו להציע ירק חדש שוב ושוב, גם אם בארוחה הקודמת הילד סרב לאכול אותו. שמשו דוגמה לילדיכם: הגישו צלחת ירקות או סלט בכל ארוחה ואכלו בעצמכם. שתפו את ילדיכם בבחירת הירקות בחנות, בשטיפה, בערבוב או בתיבול הסלט - ילדים המשתתפים בתהליך הכנת המנה בדרך כלל גם ישמחו לטעום ממנה.

המתכון שלפניכם משלב מגוון ירקות בעלי ערכים תזונתיים שונים. טעמו מתקתק וילדים אוהבים אותו מאוד, בייחוד בשל מרקמו האחיד המתקבל לאחר הטחינה. הרוטב זכה אצלי לכינוי "רוטב רב-תכליתי", מאחר שהוא יכול לשמש לקציצות בקר (מתכון בהמשך), קציצות דגים, פסטה, פיצה ביתית, שקשוקה, ממולאים ועוד.

המלצה: אם יש ברשותכם סיר מספיק גדול, הכינו כמות כפולה מהרוטב והקפיאו בכמה מנות. כך תמיד יהיה לכם רוטב זמין למטרות שונות.

עוד מתכונים לילדים ולכל המשפחה :

קציצות דגים בתנור: מהיר, עסיסי ובריא

סינייה: מאפה בשר וטחינה שילדים אוהבים

פשטידת בשר ותפוחי אדמה: ארוחה שלמה בתבנית

רוטב עגבניות

מרכיבים

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול חתוך גס

5 עגבניות טריות חתוכות גס (אפשר גם קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות, אם ממש נתקעים)

1 פלפל אדום חתוך גס (אפשר גם שניים)

4-3 גזרים חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ

מלח

פלפל שחור

אורגנו (לא חובה)

איך מכינים

1. מחממים בסיר את שתי כפות שמן הזית.

2. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה קלה בלבד.

3. מוסיפים את העגבניות ומבשלים תוך כדי ערבוב 3-2 דקות.

4. מוסיפים את הפלפל והגזר, מכסים ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה, עד שהגזר מתרכך. מערבבים מדי פעם, ואם אין מספיק נוזלים (תרגישו שהמרכיבים מתחילים להידבק בתחתית הסיר) מוסיפים חצי כוס מים.

5. מורידים את הסיר מהאש וטוחנים את הירקות באמצעות בלנדר ידני (רצוי לשים את הסיר בתוך כיור ריק, למקרה שיותזו מתוכו נוזלים).

6. מחזירים את הסיר לאש בינונית, מתבלים במעט מלח ופלפל (אפשר גם אורגנו) ומביאים לרתיחה קלה.

7. מבשלים 10 דקות.

8. הרוטב נשמר במקרר עד ארבעה ימים, ואפשר להקפיאו ל-4-3 חודשים.

קציצות בקר והודו ברוטב עגבניות

מרכיבים (כ-25 קציצות)

רוטב עגבניות (כל הכמות שבמתכון שלמעלה)

לקציצות

1/2 ק"ג בשר בקר טרי טחון

1/2 ק"ג בשר הודו טרי טחון

2 שיני שום כתושות

1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות

1/2 צרור פטרוזיליה (אפשר גם פחות)

2 פרוסות לחם לבן (ללא הקשה), ספוגות במים וסחוטות מעט (לא לסחוט אותן לגמרי, כדאי שיהיו ספוגות עדיין במעט מים)

1 תפוח אדמה קטן, קלוף ומגורר

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

איך מכינים

1. מחממים את רוטב העגבניות בסיר רחב.

2. שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות.

3. מרטיבים את הידיים ומערבבים באמצעותן היטב את כל המרכיבים, עד לקבלת תערובת דביקה ואחידה.

4. יוצרים מהתערובת כדורים ומכניסים לרוטב.

5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה על אש קטנה ברתיחה עדינה.

6. אפשר להקפיא את המנה לחודשיים.

יעל טל מעבירה סדנאות בישול להורים, משלב הטעימות הראשונות ועד לארוחות משפחתיות