באחת הפעמים שבהן עשיתי מילואים אי שם בדרום הארץ, עשתה לה כנפיים השמועה כי אני אופה - ונשלחתי למטבח כדי להכין עוגה לחבר'ה. היו שם כמויות אדירות של קפה שחור, שמהן הכנתי עוגה בחושה נהדרת. לפני כמה זמן שיחזרתי את המתכון שהכנתי באותו יום, והוספתי לו דובדבני אמרנה ארומטיים.

עוד מתכונים של תומר כבירי:

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ

  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
  • כ-1/2 כוס (45 גרם) אבקת קפה טורקי או כ-3/4 כוס (45 גרם) קפה טחון לאספרסו
  • 2 תרמילי הל
  • 145 גרם (1 כוס) קמח – רצוי להשתמש בקמח עוגות, שיניב עוגה רכה יותר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 125 גרם חמאה רכה
  • 165 גרם (3/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1 כף תמצית וניל
  • אפשרות: 1 כפית מחית קפה (המחית תעשיר את טעם העוגה. אפשר להשיגה בחנויות בישול ואפייה)
  • 60 דובדבנים משומרים (רצוי דובדבני אמרנה איטלקיים)

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  2. שמים בסיר את השמנת, הקפה וההל. מביאים לרתיחה ומסירים מיד מהאש. מניחים בצד ל-15 דקות, לספיגת טעמים. מוציאים את תרמילי ההל מהשמנת.
  3. מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפייה (רצוי לנפות אותם יחדיו).
  4. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני או לבחוש ידנית עם כף או מטרפה). מקרימים את החמאה והסוכר, ומוסיפים בהדרגה את הביצים, תמצית הווניל ומחית הקפה (אם משתמשים בה).
  5. מוסיפים לתערובת מחצית מכמות הקמח, ומעבדים קצרות – רק עד שהקמח נטמע בתערובת (מרגע שמוסיפים את הקמח חשוב לעבד את התערובת כמה שפחות – עיבוד יתר יהפוך את העוגה לקשה ו"חונקת").
  6. מוסיפים את השמנת עם גרגירי הקפה (אין צורך לסנן) ומעבדים רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
  7. מוסיפים את יתרת הקמח ואת הדובדבנים, ומעבדים רק עד שהם נטמעים בתערובת.
  8. אופים כ-45 דקות.