אם אתם אוהבים סחלֶבּ - חם ומתובל בחורף, או קר מהמקרר בקיץ – תאהבו מאוד גם את העוגיות האלה. הן מכילות מעט אבקת סחלב, בעלות מתיקות עדינה - וקלות מאוד להכנה: פשוט מערבבים הכל בקערה אחת, בהתחלה עם מזלג ואחר כך ביד. שימו לב לטיפים ולשדרוגים.

עוד מתכוני עוגיות בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (כ-25 עוגיות)

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
  • 50 גרם (כ-1/2 כוס) אגוזי מלך, קצוצים דק מאוד במעבד מזון (אך לא לאבקה)
  • 200 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) קמח רגיל, מנופה
  • 2 כפות אבקת סחלב
  • 1/2 כפית אבקת אפייה, מנופה
  • 1 כף מים

לקישוט
  • מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערה ומערבבים היטב במזלג.
  2. מוסיפים את האגוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת הסחלב ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת גרגירית (חשוב לערבב כמה שפחות – ערבוב יתר יפגע בפריכות של העוגיות).
  3. מוסיפים לבצק כף מים ולשים קצרות בכף היד, רק עד שמתקבל כדור בצק.
  4. מכסים את הקערה בפלסטיק נצמד (כדי שהבצק לא יתייבש) ומניחים במקרר ל-30 דקות.
  5. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  6. בוצעים חתיכה מהבצק (באמצעות כף או ביד). מגלגלים לכדור ומשטחים בעזרת האצבע. מניחים בתבנית.
  7. מעצבים באותו אופן את שאר העוגיות. חשוב להקפיד שהעוגיות יהיו מעט מרוחקות זו מזו בתבנית, מפני שהן מתפשטות באפייה.
  8. אופים 17-15 דקות. פני העוגיות יישארו בהירים, אך התחתית שלהן תהיה שזופה.
  9. מצננים על רשת (אם רוצים, מנפים על העוגיות קצת אבקת סוכר לאחר שהן הצטננו מעט).
  10. שומרים בכלי אטום.

טיפים ושדרוגים

  • אפשר להחליף את אגוזי המלך בשקדים או בפיסטוקים.
  • אפשר להחליף את המים בכף של מי ורדים.
  • אפשר להחליף את אבקת הסחלב בכמות זהה של קורנפלור, ולהוסיף תיבול אחר (למשל, קינמון). התוצאה תהיה עוגיות בעלות טעם אגוזי.
  • לחלופין, אפשר לחזק את טעם הסחלב באמצעות הוספת כף אבקת סחלב על חשבון כף קמח.
  • אפשר לבזוק מעט קינמון טחון על העוגיות לפני האפייה.
  • אפשר להכין את הבצק גם באמצעות מיקסר או מעבד מזון. חשוב להקפיד על עיבוד מינימלי לאחר שמוסיפים את הקמח, כדי שהעוגיות יהיו כמה שיותר פריכות.
  • אפשר להכין בקלות אבקת סוכר ביתית – פשוט טוחנים סוכר במטחנת תבלינים.
  • יש להשתמש באבקת סחלב המיועדת לבישול סחלב. אני משתמשת באבקה מתוצרת "תלמה".