סלט סלק עם אגוזים ושומשום (צילום: אסנת לסטר)
סלט סלק עם אגוזים ושומשום (צילום: אסנת לסטר)

סלט סלק עם אגוזים ושומשום

מתכון של רחל בן שיטרית מבית שאן.

מרכיבים

1 סלק טרי, קלוף ומגורר

2 גזרים, קלופים ומגוררים

1 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס מיץ לימון טרי

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר (אל תוותרו עליה, היא חשובה לאיזון החמיצות)

אפשרות: 1/2 כוס קוביות לימון, עם הקליפה

3/4 כוס אגוזים קצוצים

2-1 כפות שומשום

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים, למעט האגוזים והשומשום.

2. מפזרים על הסלט את האגוזים והשומשום, ומגישים.

סלט סלק עם מלפפונים חמוצים

סלט סלק עם מלפפונים חמוצים (צילום: אסנת לסטר)
סלט סלק עם מלפפונים חמוצים (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של רות לוי מבית שאן.

מרכיבים

2 סלקים

1 בצל סגול פרוס

6-5 מלפפונים חמוצים פרוסים

1/4 כוס חומץ בלסמי

2 כפות רכז רימונים

1 כף סוכר

אופן ההכנה

1. שמים בסיר את הסלקים (לא לקלף אותם, כדי שלא יאבדו את הטעם בבישול). מכסים אותם במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהם מתרככים. מקררים, מקלפים וחותכים לקוביות.

2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים.

סלט סלק עם סלרי

סלט סלק עם סלרי (צילום: אסנת לסטר)
סלט סלק עם סלרי (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של רות לוי מבית שאן.

מרכיבים

1 סלק טרי, קלוף וחתוך לקוביות

1 גזר קלוף וחתוך לקוביות

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות

1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס מיץ לימון סחוט

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים.

כדאי להכין את הסלט יומיים לפני ההגשה, כדי לתת לטעמים להיספג.

סלט סלק עם תפוחים

סלט סלק עם תפוחים (צילום: אסנת לסטר)
סלט סלק עם תפוחים (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אמיר אוחיון מיקנעם.

מרכיבים

1 סלק טרי, קלוף ומגורר

1 גזר קלוף ומגורר

1 תפוח מגורר

3 כפות שמן

3 כפות מיץ לימון טרי

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים.

שוּבָּה – סלט שכבות רוסי

שוּבָּה – סלט שכבות רוסי (צילום: אסנת לסטר)
שוּבָּה – סלט שכבות רוסי (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של יהודית שחרי ממעיין ברוך.

מרכיבים

1 סלק

3 פילטים של הרינג כבוש (או כל דג מלוח אחר), חתוכים לחתיכות קטנות

1 בצל סגול בינוני קצוץ

4-3 כפות חומץ טבעי

4-3 כפות שמן

1 תפוח עץ גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 תפוח אדמה מבושל, קלוף ומגורר

1/2 כוס מיונז

1 גזר גדול, מבושל ומגורר

אופן ההכנה

1. שמים בסיר את הסלק (לא לקלף אותו, כדי שלא יאבד את הטעם בבישול). מכסים אותו במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהוא מתרכך. מקררים, מקלפים ומגררים.

2. מסדרים את חתיכות הדג בכלי שטוח.

3. מפזרים על הדג את הבצל הקצוץ.

4. מטפטפים על הבצל והדג את החומץ ואת השמן.

5. מפזרים מעל את קוביות תפוחי העץ, ומעליהן את תפוח האדמה המגורר.

6. מורחים מחצית מכמות המיונז על שכבת תפוחי האדמה.

7. מסדרים את הגזר המגורר מעל המיונז.

8. מפזרים את הסלק מעל הגזר, ומורחים עליו את יתרת המיונז.

9. מכסים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים, כדי לתת לטעמים להתמזג. אם מחכים יום הטעם אפילו טוב יותר.

צ'יפס סלק עם שבבי אגוזים ושקדים

צ'יפס סלק עם שבבי אגוזים ושקדים (צילום: אסנת לסטר)
צ'יפס סלק עם שבבי אגוזים ושקדים (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של רחל בן שיטרית מבית שאן.

אפשר להכין את הצ'יפס מסלק טרי או סלק מבושל – שימוש בסלט טרי יניב צ'יפס יותר פריך.

מרכיבים

שמן לטיגון עמוק

2 סלקים קלופים (מבושלים או טריים), חתוכים למקלות כמו צ'יפס

1 כף מלח גס

1/3 כוס אגוזים חתוכים

1/3 כוס שבבי שקדים

אופן ההכנה

1. מחממים את השמן. מטגנים את הסלק כמה דקות, עד שחלקו החיצוני הופך לפריך (כדאי לנסות לטגן קודם מקל אחד, כדי לבדוק מהו זמן הטיגון הדרוש).

2. מסננים את הצ'יפס השמן וסופגים את עודפי השמן באמצעות מגבות נייר.

3. מעבירים לצלחת הגשה, ומפזרים מעל הצ'יפס את המלח, האגוזים והשקדים.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת , המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע