שוקי עוף עם שזיפים וקינמון
מרכיבים (4 מנות)
- 8 שוקי עוף
- 6 שזיפים טריים, מגולענים וחתוכים גס
- 4 כפות דבש
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 מקלות קינמון או 1/3 כפית קינמון טחון
- אפשרות: 1 מקל וניל, חצוי לאורכו וחתוך ל-4
- 8 שזיפים מיובשים
- טוחנים את השזיפים הטריים בבלנדר או במעבד מזון. מוסיפים למחית את הדבש, שמן הזית, המלח, הפלפל והקינמון הטחון (אם משתמשים בו).
- שמים את השוקיים בקערה, ומעסים אותם בתערובת השזיפים. מניחים במקרר ל-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- מעבירים את השוקיים לתבנית. יוצקים עליהם את הנוזלים שבקערה ומפזרים ביניהם את השזיפים המיובשים ואת מקלות הקינמון והווניל (אם משתמשים בהם).
- אופים כ-25 דקות. באמצע האפייה כדאי לסובב את התבנית ולזלף על השוקיים את הרוטב שבתחתית.
- מומלץ להגיש עם קוסקוס
טארט טאטן של שזיפים וריקוטה
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ - לא מסיליקון
- 30 גרם חמאה
- 12 שזיפים אדומים בינוניים, חצויים ומגולענים
- 3 כפות סוכר חום
- 1/2 חבילת בצק עלים (רצוי על בסיס חמאה)
- 200 גרם גבינת ריקוטה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. משמנים את התבנית במעט חמאה.
- ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את השזיפים ווהסוכר ומקפיצים כ-3 דקות, עד שהשזיפים מתרככים מעט. מצננים
- מסדרים בתבנית את השזיפים כשצדם החתוך פונה כלפי מטה. אופים כ-15 דקות.
- בזמן שהשזיפים נאפים מרדדים מעט את הבצק, וחותכים ממנו עיגול בקוטר הגדול מעט מזה של התבנית. דוקרים את הבצק בכמה מקומות עם מזלג.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים על השזיפים את גבינת הריקוטה. מכסים בבצק העלים, ודוחפים את שולי הבצק בין השזיפים לדפנות התבנית.
- אופים כ-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.
- מניחים לעוגה להתקרר במשך 30 דקות (כך יהיה קל יותר להפוך אותה בלי שתתפרק).
- הופכים את העוגה על צלחת הגשה.
- העוגה נשמרת בקירור כמה ימים.
- רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין
שבקיבוץ מעברות