שוקי עוף עם שזיפים וקינמון

מרכיבים (4 מנות)

  • 8 שוקי עוף
  • 6 שזיפים טריים, מגולענים וחתוכים גס
  • 4 כפות דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 מקלות קינמון או 1/3 כפית קינמון טחון
  • אפשרות: 1 מקל וניל, חצוי לאורכו וחתוך ל-4
  • 8 שזיפים מיובשים

אופן ההכנה
  1. טוחנים את השזיפים הטריים בבלנדר או במעבד מזון. מוסיפים למחית את הדבש, שמן הזית, המלח, הפלפל והקינמון הטחון (אם משתמשים בו).
  2. שמים את השוקיים בקערה, ומעסים אותם בתערובת השזיפים. מניחים במקרר ל-30 דקות.
  3. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  4. מעבירים את השוקיים לתבנית. יוצקים עליהם את הנוזלים שבקערה ומפזרים ביניהם את השזיפים המיובשים ואת מקלות הקינמון והווניל (אם משתמשים בהם).
  5. אופים כ-25 דקות. באמצע האפייה כדאי לסובב את התבנית ולזלף על השוקיים את הרוטב שבתחתית.
  6. מומלץ להגיש עם קוסקוס

טארט טאטן של שזיפים וריקוטה

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ - לא מסיליקון

  • 30 גרם חמאה
  • 12 שזיפים אדומים בינוניים, חצויים ומגולענים
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1/2 חבילת בצק עלים (רצוי על בסיס חמאה)
  • 200 גרם גבינת ריקוטה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. משמנים את התבנית במעט חמאה.
  2. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את השזיפים ווהסוכר ומקפיצים כ-3 דקות, עד שהשזיפים מתרככים מעט. מצננים
  3. מסדרים בתבנית את השזיפים כשצדם החתוך פונה כלפי מטה. אופים כ-15 דקות.
  4. בזמן שהשזיפים נאפים מרדדים מעט את הבצק, וחותכים ממנו עיגול בקוטר הגדול מעט מזה של התבנית. דוקרים את הבצק בכמה מקומות עם מזלג.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים על השזיפים את גבינת הריקוטה. מכסים בבצק העלים, ודוחפים את שולי הבצק בין השזיפים לדפנות התבנית.
  6. אופים כ-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  7. מניחים לעוגה להתקרר במשך 30 דקות (כך יהיה קל יותר להפוך אותה בלי שתתפרק).
  8. הופכים את העוגה על צלחת הגשה.
  9. העוגה נשמרת בקירור כמה ימים.

  • רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין שבקיבוץ מעברות