גם אם אתם מצולקי שיעור מלאכה ובעלי הידיים הכי שמאליות שיש – אני מבטיחה לכם שתצליחו להכין את מאפה השמרים הריחני והעדין הזה, שמחביא בתוכו חצילים ופלפלים קלויים ומתקתקים, וגבינות נמסות ועשירות. באמת שאין לכם מה לדאוג - זה יותר פשוט מלקלוע צמה.

אם בכל זאת אתם לא רוצים לקלוע (או שאתם מגלים, למשל, שיש עוד 20 דקות לכניסת השבת ועוד לא התקלחתם ואתם חייבים להכניס את המאפה לתנור עכשיו), אפשר פשוט לרדד את הבצק למלבן (פחות או יותר), לשטח על מחצית ממנו את המלית, לקפל את הבצק מעל המלית, להדק - ולזרוק לתנור. פחות יפה, אבל טעים באותה מידה.

עוד פשטידות ומאפים בערוץ האוכל של Xnet:

עלות: כ-22 שקל

כמות: כ-12 מנות

מרכיבים

לבצק
  • 3 כוסות קמח
  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כף שמרים יבשים
  • קצת פחות מכוס מים

למלית
  • 2 פלפלים אדומים גדולים
  • 2 חצילים קטנים-בינוניים
  • 200 גרם גבינה מלוחה (פטה, בולגרית וכדומה)
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה

הבצק
  1. מערבבים בקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט המים.
  2. מפעילים את המיקסר ומוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק מדי (ייתכן שלא תצטרכו להוסיף את כל כמות המים). לשים 3 דקות נוספות ומעבירים לקערה משומנת קלות.
  3. מכסים את הערה במגבת לחה ומתפיחים שעה-שעתיים, עד להכפלת הנפח (ככל שהחדר חמים יותר, התפיחה תימשך פחות זמן). בזמן שהבצק תופח קולים את החצילים והפלפלים.

המלית

  1. בתנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בתבנית את הפלפלים והחצילים וקולים במשך 60-45 דקות, עד שהם מתרככים וקליפתם משחימה. מצננים, קולפים וקוצצים גס. על האש: פורשים נייר אלומיניום על הכיריים, כדי שלא יתלכלכו. קולים את החצילים על אש ישירה כ-10 דקות מכל צד, עד שהם מתרככים. קולים את הפלפלים כ-5-4 דקות מכל צד, עד שקליפתם משחירה והם מתרככים. מצננים, קולפים וקוצצים גס (לטיפים נוספים לקליית חצילים - לחצו כאן).
  2. מפוררים את הגבינה המלוחה. מוסיפים אותה יחד עם הגבינה הצהובה לירקות הקלויים, ומערבבים.

הרכבת המאפה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית (או מרפדים אותה בנייר אפייה).

2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק למלבן (פחות או יותר).

3. מסמנים בעדינות לאורכו של כל מלבן 2 קווים שמחלקים אותו ל-3 חלקים שווים. באמצעות סכין יוצרים חתכים אלכסוניים ב-2 השלישים החיצוניים של המלבן (החתכים צריכים להיות מרוחקים 4-3 ס"מ זה מזה). כפי שאתם רואים, לא חייבים מלבן מדויק. וגם לא ממש דייקתי בסימון השלישים. וגם את רוחב הפסים לא מדדתי עם סרגל.

  (צילום: בישול בזול)

4. מניחים שליש מהמלית בשליש המרכזי של כל מלבן בצק, ומקפלים מעל המלית את הקצה הצר של המלבן – זה שלכיוונו נוטים פסי הבצק האלכסוניים (חדי העין יבחינו בכך שזו אינה המלית מהמתכון הזה. התמונות הן משלבים ראשוניים יותר של פיתוח המתכון, כשהשתמשתי בפטרוזיליה במקום בפלפלים).

  (צילום: בישול בזול)

5. יוצרים את הצמות: מקפלים מעל המלית את פסי הבצק שחתכנו - פעם פס מימין, ופעם פס משמאל. אם יצרתם פסים רחבים יותר באחד הצדדים, כך שהם "מובילים" על הפסים שבצד השני (כמו שהולך לקרות בתמונה - יש 7 רצועות למטה, אבל רק 4 למעלה), פשוט קפלו 2 פסים ברציפות מהצד שבו הפסים דקים יותר – ושוב תהיו באותו מקום ב-2 הצדדים. אל דאגה, אף אחד לא ישים לב.

  (צילום: בישול בזול)

6. כשמסיימים לקפל את כל פסי הבצק, מהדקים את הקצה השני של הצמה.

  (צילום: בישול בזול)

7. מעבירים לתבנית. חשוב להשאיר רווח בין המאפים, כי בזמן האפייה הם מתרחבים ותופחים.

8. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפים מפיצים ריח ומתחילים להזהיב.