ייתכן כי שמתם לב שחם. וייתכן גם שבעקבות כך בא לכם לאכול מאכלים קרירים וקלילים, שלא מכבידים יותר מדי על הגוף. אם זהו אכן מצבכם - יש לנו בשבילכם רעיון למנה מושלמת.

בסוף השבוע שעבר ערך השף ישראל אהרוני סדנת בישול אסייתי במלון "ספא שיזן" בהרצליה – סדנה שהיא יריית הפתיחה בסדרת סופי שבוע קולינריים שייערכו במלון ובמלונות נוספים של רשת "טמרס". בסדנה הדגים אהרוני הכנת מנות אסייתיות קלילות, שמתאימות במיוחד לקיץ, ובהן גם סלט עוף מקורי עם אננס ושעועית סינית. כמיטב המסורת האסייתית, הסלט מכיל שילוב מרתק של מרקמים וטעמים – והוא יכול לתפקד הן כמנה עיקרית והן כתוספת. זה תלוי רק בכם. אבל כדי שתוכלו להתחבט בדילמה הזאת, אתם צריכים להכין אותו קודם. אז קדימה – לעבודה!

עוד מתכוני עוף בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (4 מנות)

לעוף
  • 2 חזות עוף מנוקים משומן וגידים, חתוכים לרוחב לרצועות דקיקות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • מעט שמן לטיגון
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לרוטב
  • 1/2 אננס טרי חתוך לפיסות
  • 3 שיני שום קלופות
  • שורש ג'ינג'ר קלוף - קובייה בגודל של כ-2 ס"מ
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף
  • 2 כפות סוכר דקלים
  • 1/4 כוס מיץ ליים או לימון
  • 4 כפות רוטב דגים
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 3 כפות מירין

לאגוזי הקשיו המסוכרים
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס אגוזי קשיו לא קלויים

לסלט
  • 1 סלסלה אפונה סינית (אפונת שלג)
  • 1 סלסלה נבטים סיניים
  • 4 בצלים ירוקים חתוכים לפרוסות אלכסוניות דקות
  • 1 קולרבי חתוך לז'וליינים (רצועות דקיקות)
  • 1/2 אננס טרי חתוך לפיסות
  • 1/2 כוס עלי כוסברה טריים
  • 1/2 כוס עלי נענע טריים

אופן ההכנה

העוף
  1. משרים את רצועות העוף בסויה ובשמן השומשום כחצי שעה.
  2. מטגנים את העוף במעט שמן על להבה גבוהה כ-2 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל ומבשלים עוד דקותיים. מקררים.

הרוטב
  1. מרסקים את כל מרכיבי הרוטב לתערובת פירורית.

אגוזי הקשיו המסוכרים
  1. שמים את המים והסוכר בסיר ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  2. מוסיפים את האגוזים ומבשלים כ-20 דקות ברתיחה עדינה. מסננים היטב ומייבשים לגמרי.
  3. מטגנים את האגוזים בשמן עמוק עד להזהבה. מעבירים למגש מרופד במגבות נייר, לספיגת עודפי השמן.
  4. מפזרים את האגוזים בתבנית בשכבה אחת. מייבשים בתנור בחום נמוך מאוד (כ-50 מעלות).

הרכבת הסלט
  1. חולטים את האפונה הסינית 20 שניות במים רותחים. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח, להפסקת הבישול. חותכים באלכסון לשניים.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט, למעט עלי הכוסברה והנענע.
  3. לפני ההגשה יוצקים על הסלט את הרוטב ומערבבים. מוסיפים את העלים, מפזרים מעל את אגוזי הקשיו ומגישים.