המתכון באדיבות ארז שבו, השף והבעלים של מסעדת כרמא בעין כרם.

עוד קינוחים בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)

  • 8 ביצים מופרדות
  • 3 כפות סוכר (לחלמונים)
  • 1/3 כוס סוכר (לחלבונים)
  • 2 מכלי שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס סוכר (לקצפת)
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 כפית ליקר קפה
  • 400 גרם בישקוטי
לסירופ
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 1 כפית ליקר קפה
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) אספרסו
לקישוט
  • אבקת קקאו

אופן ההכנה

  1. מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר והמים ומבשלים עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים. מוסיפים את הליקר והאספרסו ומערבבים היטב.
  2. יוצקים לסיר גדול מעט מים ומביאים לרתיחה. מניחים מעל הסיר קערה מזכוכית או ממתכת, בלי שקרקעית הקערה תיגע במים הרותחים.
  3. מכינים את קצף החלבונים: שמים בקערה שעל הסיר את החלבונים ו-3 כפות סוכר ומקציפים כמה דקות, עד שמתקבל קצף מבריק וגמיש. מורידים מהסיר.
  4. מכינים את הזביונה (חלמונים מוקצפים): מניחים על הסיר קערה נוספת. שמים בקערה את החלמונים ומיד מתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה 1/3 כוס סוכר וממשיכים להקציף כמה דקות, עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר מאוד. מורידים מהסיר.
  5. בקערה נוספת מקציפים את השמנת עם 1/3 כוס סוכר לקצפת רכה.
  6. מקפלים את המסקרפונה וליקר הקפה לתוך הקצפת. לאחר מכן מקפלים לתוכה את קצף החלמונים ולבסוף את קצף החלבונים.
  7. טובלים את הבישקוטים בסירופ. מסדרים בתבנית שכבה של בישקוטים, ומשטחים מעליה מחצית מהקרם. מניחים על הקרם שכבה נוספת של בישקוטים ומכסים ביתרת הקרם. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר לכמה שעות.
  8. לפני ההגשה מפזרים על הטירמיסו אבקת קקאו.