שימו לב: יש להתחיל בהכנת הארטיקים יום לפני ההגשה.
מתכון של עמית דונסקוי, באדיבות תשלובת החלב של תנובה.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- פאדג' שוקולד עם הפתעה: קינוח מושלם בלי תנור או מיקסר
סלט פסטה ב-10 דקות
מרכיבים (10 ארטיקים קטנים)
לסירופ פירות יער- 1/2 כוס פירות יער טריים (עכשיו העונה!) או קפואים – פטל אדום, פטל שחור, אוכמניות וכדומה
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1/4 לימון עם הקליפה
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן
- 2 גביעים (200 גרם כ"א) יוגורט 3% שומן
- 1/4 כוס פירות יער טריים או קפואים
- 10 כוסות פלסטיק חד-פעמיות, שישמשו מכלים לארטיקים
- 10 כפיות או 10 מקלות עץ (נמכרים בחנויות למלאכת יד ובחנויות "הכל בדולר")
אופן ההכנה
הסירופ- שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר. מבשלים על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והסירופ מסמיך.
- מסננים ומקררים לגמרי.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את היוגורט וכוס מסירופ פירות היער, ומערבבים בעדינות (רצוי עם מטרפה).
- יוצקים מעט מתערובת היוגורט לכל כוס. מניחים בכל כוס מעט מפירות היער - אפשר להצמיד את הפירות לצדי הכוס, לקבלת מראה צבעוני.
- מכסים ביתרת תערובת היוגורט, ומאחסנים במקפיא כחצי שעה.
- נועצים כפית (או מקל עץ) במרכז כל כוס ומחזירים למקפיא למשך לילה (או 8 שעות לפחות).
- לפני ההגשה מחזיקים בכוס, מניעים את המקל בזהירות ומחליקים בעדינות את הארטיק החוצה. כדי להקל על הוצאת הארטיק מהכוס אפשר גם להזרים מעט מי ברז פושרים סביב דפנות הכוס.