סלט טונה בתוך סירת עגבנייה (צילום: תמר טל)
סלט טונה בתוך סירת עגבנייה (צילום: תמר טל)

אם בא לכם לשוט אל עבר השקיעה בערב בהיר ונעים בתוך סירת עגבניות אדומה ובוהקת, שמעליה מתנופף מפרש ירוק בבריזה קיצית, רצוי שתמשיכו לקרוא.

סירות עגבנייה – ממולאות בסלט טונה או בממרח סלמון מאודה ואבוקדו, ומעוטרות במלפפון - הן ארוחת ערב עשירה בחלבון איכותי ומקור מצוין לויטמינים ומינרלים רבים. דגים הם מרכיב חשוב בסל ההמלצות לתזונה נכונה ובריאה עבור פעוטות וילדים, משום שהם עשירים לא רק בחלבונים, אלא גם בחומצת שומן מסוג אומגה 3. לחומצה הזאת יתרונות בריאותיים רבים, ובין השאר היא חשובה לגדילה ולהתפתחות תקינה של ילדים.

כדי לשמור על רוב המרכיבים התזונתיים החשובים, שנהרסים בבישול ממושך, רצוי לבשל (או לאדות) דגים טריים במשך זמן קצר. לפניכם שני מתכונים טעימים שילדים אוהבים במיוחד ומכילים דגים:

עוד מתכונים לילדים ולכל המשפחה:

פשטידת בשר ותפוחי אדמה: ארוחה שלמה בתבנית

בטטה בתנור: הילדים ישכחו מחטיפים קנויים

קציצות מבושלות ברוטב חמוץ-מתוק

סירות עגבנייה עם סלט טונה

מרכיבים

1/2 קופסת שימורי טונה (בשמן או במים)

1 ביצה קשה

1 כפית מחוקה מיונז או 1 כף שמן זית

מעט מלח

1 עגבנייה בינונית

1 מלפפון או 1 מלפפון חמוץ גדול

איך מכינים

1. שמים בקערית את הטונה, הביצה, המיונז והמלח, ומועכים במזלג.

2. מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם חלק.

3. חותכים עגבנייה לרבעים.

4. מרוקנים את תוכן העגבנייה (הבשר והזרעים), וממלאים בסלט הטונה.

5. חותכים את המלפפון לרבעים לאורכו, וחוצים לאורך כל רבע.

6. מקשטים כל סירת עגבנייה במפרש ממלפפון.

7. המנה נשמרת יומיים במקרר.

ממרח סלמון מאודה ואבוקדו

סלמון מאודה. בדרך להפוך לממרח (צילום: תמר טל)
סלמון מאודה. בדרך להפוך לממרח (צילום: תמר טל)

מנה שמתאימה גם לפעוטות מגיל חצי שנה.

מרכיבים

100 גרם פילה סלמון טרי

1/2 אבוקדו (אפשר גם שלם)

מיץ מ-1/2 לימון טרי

מלח לפי הטעם (לא להוסיף אם המנה מיועדת לתינוקות)

איך מכינים

1. מניחים את הסלמון בסיר אידוי ומאדים 15 דקות מעל מים רותחים, עד שהדג משנה את צבעו.

2. אם הממרח מיועד לתינוקות, חוצים את הסלמון ומוודאים שהוא מבושל גם בחלקו הפנימי (צבעו אמור להשתנות גם שם). אם לא, מאדים 5 דקות נוספות.

3. מוציאים את הסלמון מסיר האידוי ומקררים מעט.

4. שמים בקערה את הסלמון המאודה, האבוקדו והלימון (לתינוקות מוסיפים רק 3-2 טיפות לימון). טוחנים בבלנדר ידני או במעבד מזון עד שמתקבל מרקם משחתי וחלק.

5. אם הממרח אינו מיועד לתינוקות, אפשר להוסיף מיונז, מלח ועוד לימון, ומתקבל מעדן נפלא.

6. הממרח נשמר יומיים במקרר.

יעל טל מעבירה סדנאות בישול להורים, משלב הטעימות הראשונות ועד לארוחות משפחתיות