מתוך הבלוג להציל את האוכל.

מרכיבים

4-2 מנות, תלוי אם הסלט הוא המנה העיקרית או רק תוספת

  • 1 כוס עדשים חומות קטנות
  • 1/4 בצל קטן
  • 3-2 בצלים ירוקים
  • 1/2 פלפל חריף
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • 100 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית
  • 3 כפות חומץ טוב או מיץ לימון
  • שמן זית טוב
  • 20 עגבניות שרי
  • תוספות מעניינות (לא חובה): גרעינים קלויים, פלפל אדום קלוי
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים. מבשלים במים רותחים (ללא מלח!) כ-10 דקות, עד שהן מוכנות אך לא רכות מדי. מסננים ומיד שוטפים בזרם מים קרים לעצירת הבישול (לחוסכים בכלי מטבח - אפשר לוותר, בתנאי שלא מבשלים את העדשים יותר מדי).
  2. בזמן שהעדשים מתבשלות קוצצים דק את הבצל, הבצל הירוק, הפלפל החריף, הפטרוזיליה והכוסברה. מניחים בקערה.
  3. מפוררים לתוך הקערה את הגבינה. מתבלים בחומץ (או מיץ לימון), שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
  4. מחממים מעט שמן זית במחבת. מקפיצים את עגבניות השרי כ-2 דקות, ומוסיפים גם אותן לסלט. זה הזמן להוסיף גם את הגרעינים והפלפלים הקלויים אם משתמשים בהם.
  5. מערבבים היטב ומגישים. נחמד לאכול חמים, אבל טעים גם קר.