מתוך הבלוג להציל את האוכל.
מרכיבים
4-2 מנות, תלוי אם הסלט הוא המנה העיקרית או רק תוספת
- 1 כוס עדשים חומות קטנות
- 1/4 בצל קטן
- 3-2 בצלים ירוקים
- 1/2 פלפל חריף
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- 100 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית
- 3 כפות חומץ טוב או מיץ לימון
- שמן זית טוב
- 20 עגבניות שרי
- תוספות מעניינות (לא חובה): גרעינים קלויים, פלפל אדום קלוי
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את העדשים. מבשלים במים רותחים (ללא מלח!) כ-10 דקות, עד שהן מוכנות אך לא רכות מדי. מסננים ומיד שוטפים בזרם מים קרים לעצירת הבישול (לחוסכים בכלי מטבח - אפשר לוותר, בתנאי שלא מבשלים את העדשים יותר מדי).
- בזמן שהעדשים מתבשלות קוצצים דק את הבצל, הבצל הירוק, הפלפל החריף, הפטרוזיליה והכוסברה. מניחים בקערה.
- מפוררים לתוך הקערה את הגבינה. מתבלים בחומץ (או מיץ לימון), שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
- מחממים מעט שמן זית במחבת. מקפיצים את עגבניות השרי כ-2 דקות, ומוסיפים גם אותן לסלט. זה הזמן להוסיף גם את הגרעינים והפלפלים הקלויים אם משתמשים בהם.
- מערבבים היטב ומגישים. נחמד לאכול חמים, אבל טעים גם קר.