למתכון הזה יש כמה גרסאות מעט שונות המסתובבות ברשת, שהמשותף לכולן הוא הטענה כי מדובר בדבר הקרוב ביותר לשבלולי הקינמון הידועים של רשת "סינבון" האמריקאית. אבל האמת היא שזה ממש לא חשוב אם הם דומים או לא לאחיהם המפורסמים – הם פשוט מעולים, וזה העיקר.

יתרון נוסף של המתכון הוא ההכנה הפשוטה – שתהפוך לקלה אפילו יותר בפעם השנייה שבה תאפו את השבלולים (מניסיון). ציפוי גבינת השמנת מוסיף עוד טעם ומרקם לחגיגה, אבל הוא אינו חובה: גם בלעדיו המאפים נפלאים.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (12-16 מאפים)

חשוב שכל המרכיבים יהיו בטמפרטורת החדר

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח (רצוי קמח מיוחד ללחם) + 1/3 כוס (50 גרם) קמח אם צריך
  • 1/4 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים (מעט פחות מ-1/2 קובייה או 1/2 שקית "שמרית")

למלית

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום
  • 3-2 כפות קינמון

לציפוי
  • 1/4 כוס (60 גרם) גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה

הבצק
  1. שמים את החמאה בסיר קטן וממיסים על אש קטנה. מוסיפים את המים והחלב וממשיכים לחמם עד שהנוזל פושר (אין לחמם אותו יותר מדי – הוא צריך להיות נעים למגע). אפשר לחמם גם במיקרוגל: שמים את החמאה, המים והחלב בקערית, מחממים 30 שניות, בוחשים – וחוזרים על החימום והבחישה עד שמתקבל נוזל פושר.
  2. יוצקים את תערובת החלב לקערת המיקסר, ומוסיפים את שאר מרכיבי הבצק. לשים כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ולא דביק. אם הבצק קשה מדי מוסיפים מעט מים, ואם הוא רך מדי מוסיפים מעט קמח (עד 1/3 כוס).
  3. מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 40X60 ס"מ (אם רוצים, אפשר גם למלבן מעט יותר גדול).
  5. מורחים את הבצק ב-100 גרם חמאה רכה. מערבבים את הסוכר החום עם הקינמון ומפזרים על הבצק.
  6. מגלגלים את הבצק מצדו הארוך, וחותכים ל-16-12 פרוסות.
  7. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית את הפרוסות, כשצדן הפרוס פונה כלפי מעלה (חשוב שיהיה רווח בין הפרוסות). מתפיחים כשעה במקום חמים.
  8. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  9. אופים את השבלולים כ-25 דקות, עד שהם מזהיבים.

הציפוי (לא חובה)
  1. שמים את כל מרכיבי הציפוי בקערה וטורפים היטב.
  2. מורחים את המאפים בציפוי מיד עם צאתם מהתנור.

טיפים

  • אם חותכים את הבצק המגולגל ל-12 פרוסות בלבד, אפשר לאפות אותן בתבנית קטנה יותר (בגודל של כ-20X30 ס"מ) כשהן צמודות זו לזו. בתבנית הקטנה המאפים יהיו צמודים זה לזה, כך שגם חלקם החיצוני יהיה רך.
  • כאשר יוצרים מהבצק 12 מאפים במקום 16 זמן האפייה מתארך מעט, מפני שהמאפים יותר עבים. במקרה שלי, הוספתי 7 דקות לזמן האפייה.