כרובית מוקרמת עם תפוחי אדמה (צילום: אסנת לסטר)
כרובית מוקרמת עם תפוחי אדמה (צילום: אסנת לסטר)

כרובית מוקרמת עם תפוחי אדמה

מתכון של השף איתן קיזלר מקייטרינג קיזלר'ס.

מרכיבים (8-6 מנות)

1 כפית מלח

1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים

1 כרובית, מופרדת לפרחים

4 מכלים (1 ליטר) שמנת לבישול

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס גס

קורט אגוז מוסקט או לחלופין קורט כוסברה יבשה

1 כף קורנפלור

1/4 כוס מים

50 גרם מוצרלה

50 גרם גבינה מעושנת

50 גרם אמנטל

50 גרם צ'דר

1 כף גדושה קורנפלור

אופן ההכנה

1. ממלאים סיר גדול במים ומוסיפים 1 כפית מלח. מביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר (לא מקלפים אותם) ומבשלים עד שהם מתרככים. מוציאים מהסיר באמצעות כף מחוררת.

2. שמים בסיר את פרחי הכרובית ומבשלים 5 דקות. מסננים.

3. מסדרים את תפוחי האדמה ופרחי הכרובית בתבנית או בכלי חסין חום.

4. מחממים את התנור ל-190 מעלות.

5. שמים בסיר את השמנת, כפית מלח, הפלפל ואגוז המוסקט. מחממים.

6. בזמן שהשמנת מתחממת מערבבים היטב את הקורנפלור עם המים.

7. כשהשמנת מתחילה לרתוח מוסיפים לה את בלילת הקורנפלור. ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהשמנת מסמיכה.

8. יוצקים את רוטב השמנת על הירקות ומפזרים מעל את הגבינות.

9. אופים כ-25 דקות.

טיפ

כדי להוזיל את המנה, אפשר לרכוש במקום הגבינות שברשימת המרכיבים 200 גרם של קצוות מגבינות שונות שנותרו בדוכן הגבינות (בקשו מהמוכר לגרר אותן).

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מתכוני חצילים: מסלטים עד ממולאים

ברוקולי מוקפץ ב-5 דקות - וגם לזניה עם ברוקולי

"עוגיות עבאדי" תוצרת בית: לא תאמינו כמה שזה פשוט

סלט כרובית עם מיונז ושקדים

סלט כרובית עם מיונז ושקדים (צילום: אסנת לסטר)
סלט כרובית עם מיונז ושקדים (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של דגנית דגן מגן נר.

מרכיבים

1 כרובית, מופרדת לפרחים

1 בצל סגול קצוץ דק

3/4 כוס מיונז

1/3 כוס חומץ

1/4 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

100 גרם שבבי שקדים או שקדים פרוסים

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1. שמים את פרחי הכרובית והבצל בקערה.

2. מערבבים את המיונז, החומץ, הסוכר והמלח, ויוצקים על הכרובית והבצל.

3. מטגנים את שבבי השקדים בשמן זית תוך בחישה, ומפזרים על הסלט.

סלט כרובית עם קולרבי

סלט כרובית עם קולרבי (צילום: אסנת לסטר)
סלט כרובית עם קולרבי (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של ציפי בר ששת מצפת.

מרכיבים

1 כף חומץ

1 כרובית, מופרדת לפרחים

2 כפות שמן

1/4 כוס מיץ לימון

1 כף שטוחה מלח

1 כפית סוכר

1 קולרבי חתוך לרצועות דמויות צ'יפס

4 גזרים פרוסים דק

אפשרות: 100 גרם לימונים כבושים חתוכים

אופן ההכנה

1. מכניסים את פרחי הכרובית לקערה.

2. מרתיחים מים ו-1 כף חומץ בסיר שיכול להכיל את הכרובית. מורידים מהאש ומכניסים מיד את הכרובית לסיר. ממתינים 2 דקות ומסננים.

3. מערבבים את השמן, מיץ הלימון, המלח והסוכר, ויוצקים על הכרובית. מוסיפים גם את הלימונים הכבושים, אם משתמשים בהם.

4. מערבבים היטב.

טיפ

הסלט טעים יותר אחרי לילה במקרר.

לביבות כרובית

לביבות כרובית (צילום: אסנת לסטר)
לביבות כרובית (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של ריקי איגול מרותם.

מרכיבים (20-15 קציצות)

1 כרובית, מופרדת לפרחים

3 ביצים, רצוי גדולות

1/2 כוס קמח תופח

1/4 כוס פירורי לחם

1 כף אבקת מרק עוף

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה

4-3 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

שמן לטיגון

אופן ההכנה

1. מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים 20-15 דקות, עד שהם רכים מאוד.

2. שמים את פרחי הכרובית בקערה, ומועכים אותם למחית גסה.

a. מוסיפים לכרובית את שאר המרכיבים, למעט השמן לטיגון, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. יוצרים מהתערובת לביבות.

4. מחממים שמן במחבת. מטגנים את הלביבות משני צדיהן, עד שהן מזהיבות מעט.

כרובית בתנור עם חרדל ופירורי לחם

כרובית בתנור עם חרדל ופירורי לחם (צילום: אסנת לסטר)
כרובית בתנור עם חרדל ופירורי לחם (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אסנת לסטר.

מרכיבים

100 גרם פירורי לחם

1 כף אבקת מרק עוף

1 כרובית, מופרדת לפרחים

1 כפית חרדל

2 כפות מיונז

2 כפות מים

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערית את פירורי הלחם ואבקת המרק.

3. שוטפים את פרחי הכרובית.

4. כשהפרחים עדיין רטובים טובלים אותם בתערובת פירורי הלחם. הופכים אותם, כך שיצופו היטב מכל הצדדים.

5. מסדרים את הפרחים בתבנית.

6. מערבבים את החרדל, המיונז והמים, ויוצקים על פרחי הכרובית בעזרת כף.

7. מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-10 דקות. מסירים את הנייר ואופים 10 דקות נוספות.

כרובית בשומשום

כרובית בשומשום (צילום: אסנת לסטר)
כרובית בשומשום (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של חנה ירקוני מקיבוץ כנרת.

מרכיבים

1 כרובית שלמה

3 כפות מיונז

3 כפות אבקת מרק בצל

1 כף שומשום

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מבשלים את הכרובית במים רותחים 7-5 דקות, עד שהיא מתרככת מעט. מסננים ומעבירים לתבנית.

3. מערבבים את המיונז עם אבקת המרק ויוצקים על הכרובית. מפזרים מעל את השומשום.

4. אופים כ-20 דקות, עד שהכרובית משחימה יפה.

כרובית בלימון

כרובית בלימון (צילום: צביקה לסטר)
כרובית בלימון (צילום: צביקה לסטר)

מתכון שנתנה אביבית אבידן מטבריה

מרכיבים

1 כרובית, מופרדת לפרחים

1 כף אבקת מרק עוף או מלח

3-2 ביצים טרופות

1 כוס קמח

שמן לטיגון

2 כפות שום כתוש

מיץ מלימון שלם

1 לימון פרוס לפרוסות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כף כורכום

אופן ההכנה

1. מרתיחים בסיר מים עם כף אבקת מרק עוף (או מלח). חולטים את פרחי הכרובית כ-5 דקות, עד שהם מבושלים חלקית. מסננים.

2. טובלים כל פרח כרובית בביצים הטרופות ולאחר מכן בקמח.

3. מטגנים בשמן עד להזהבה קלה מכל הצדדים.

4. מעבירים את פרחי הכרובית לסיר. מוסיפים מים עד מחצית מגובה הפרחים, וכן את השום הכתוש, מיץ הלימון, פרוסות הלימון והתבלינים.

5. מביאים את הנוזלים שבסיר לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כמה דקות. חשוב להפוך את הכרובית שבסיר לפחות פעם אחת בזמן הבישול.

כרובית בפירורי לחם

כרובית בפירורי לחם (צילום: אסנת לסטר)
כרובית בפירורי לחם (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אסנת לסטר.

מרכיבים

400 גרם פרחי כרובית טריים או קפואים

1/3 כוס רוטב סויה

100 גרם חמאה

1 כף גדושה שום כתוש

1 כף אבקת מרק עוף

1 כוס (100 גרם) פירורי לחם (רצוי טחונים גס)

אופן ההכנה

1. ממלאים סיר במים ומוסיפים את רוטב הסויה. מביאים לרתיחה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים עד שהם מתרככים – 5-4 דקות כשמדובר בירקות קפואים, כ-10 דקות כשמדובר בכרובית טרייה.

2. מורידים מהאש ומסננים מהנוזלים.

3. מחממים במחבת את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים 3-2 דקות תוך ערבוב (השום לא אמור להזהיב).

4. מוסיפים את פירורי הלחם ואבקת המרק, ומטגנים תוך ערבוב עד שפירורי הלחם סופגים את החמאה ומזהיבים קלות. מכבים את האש.

5. מוסיפים למחבת את פרחי הכרובית המבושלים ומערבבים בעדינות, עד שהם מצופים בפירורי לחם (כדאי לעשות זאת בידיים).

גיוון

לקראת ההגשה אפשר לפזר על המנה 100 גרם גבינה צהובה מגוררת ולחמם כמה דקות בגריל, עד שהגבינה נמסה וטיפה מזהיבה.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת , המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00